Hondje Zoë beschoten met luchtbuks in Waalre: 'Ze trilt de hele tijd'

21 augustus 2018 om 17:23
nl
Het is het vaste rondje van Lia de Krom. Haar huis uit, richting het zandpad bij het Dommelveld in Waalre. Daar schieten dan haar honden even het maisveld in terwijl zij doorloopt. Verderop komen ze er dan weer uit. Maar zondagochtend niet. Toen Lia terugliep om te kijken bleek haar hondje Zoë beschoten te zijn met een luchtbuks.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Beide honden stonden nog bij de poort. Ik had niet direct in de gaten wat er aan de hand was, maar Zoë bleef raar staan. Toen ik haar optilde, jankte ze en zat ik onder het bloed. Ik dacht echter niet aan een kogelwond." Ze ging naar huis, verzorgde de wond en knipte de haren weg. "'s Avonds kwam mijn zus langs en die had door dat het om een kogelwond ging."

Diepe wond
Bij de dierenarts werd de bukskogel verwijderd. "Zoë heeft echt geluk gehad. Het was een diepe wond, maar de longen zijn niet geraakt. De schrik zit er goed in. Ze trilt de hele tijd en als ik haar uitlaat blijft ze vlakbij me. Ook Rebbel, de andere hond, is goed geschrokken."

Lia deed aangifte bij de politie. Die gaf aan dat er te weinig aanknopingspunten waren om de dader te vinden. Wel wil ze graag andere buurtbewoners waarschuwen. "Bijna iedereen uit Waalre laat daar de hond uit, kijk goed uit."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.