Video

Betalen voor je rolkoffer: 'Met Ryanair vliegt je geld de portemonnee uit'

24 augustus 2018 om 18:48
nl
De tijd van het gratis meenemen van het kleine rolkoffertje is binnenkort voorbij. Ryanair gaat zes tot tien euro rekenen als je de koffer mee wil nemen. Als je een Priority-ticket koopt, mag de rolkoffer nog wel gratis mee.
Profielfoto van Paul Giezen
Geschreven door
Paul Giezen

Goedkoop vliegen heb je voor een deel zelf in de hand. Zo kun je zelf inchecken op Eindhoven Airport, en als je alleen een rugzakje meeneemt, scheelt dat ook weer tijd en geld. De rolkoffer was de oplossing voor veel en gratis handbagage. Je ziet honderden rolkoffers op het vliegveld, maar vanaf 1 november moet je bij Ryanair betalen om deze mee te nemen. De kosten: 6 tot 10 euro. "Ik heb altijd mijn laptop en andere kostbare spullen bij me", zegt een reiziger met een rolkoffer in haar hand. Zij is niet blij met de maatregel van de vliegtuigmaatschappij.

 

Peter uit Nijmegen vindt dat de reizigers niet zo moeten zeuren. "De vliegtickets zijn al zo goedkoop. Het is toch eigenlijk van de zotte dat je voor 20 euro naar Barcelona kan. Dat er dan 10 euro bij komt voor zo'n koffer, geen probleem. Want voor een weekend is zo'n rolkoffer echt ideaal". Jan Pierre Lemmens vindt het ook jammer. "Als ik voor de zaak weg moet, neem ik altijd mijn rolkoffertje mee. Ach, kunt natuurlijk ook gewoon spullen op locatie kopen". 

De oplossing?
Wil je goedkoop blijven reizen, dan moet je creatief worden. Je kunt er voor kiezen om spullen thuis te laten of juist net zo lang alles in je koffer proppen tot dat alles er in zit. Misschien is de bagagejas van John Power uit Breda iets voor jou?

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.