Bejaarde vrouw opgesloten in achtertuin door brand in carport, politie vermoedt brandstichting

8 september 2018 om 06:41
nl
In een carport aan de Berkenstraat in Deurne is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond halfvijf brand uitgebroken. De politie vermoedt brandstichting. De bewoner, een bejaarde vrouw, lag te slapen. Vervolgens was ze door de vlammenzee opgesloten in haar achtertuin. Haar huis wordt zaterdag bewaakt door politie.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De buurtbewoners werden wakker van haar geschreeuw, meldden zij. Toch wist de vrouw zelf haar tuin te verlaten. Nadat de brandweer werd gebeld was de brand snel door de toegesnelde hulpdiensten geblust. De politie zegt dat er vanwege de plek van de brand een zeer sterk vermoeden is dat het gaat om brandstichting.

Wachten op privacy instellingen...

De bejaarde vrouw raakte niet gewond, maar is erg van de brand geschrokken. De vlammen hebben de carport bijna volledig verwoest. Ook het huis van de vrouw en het huis van de buren liep door de brand schade op. 

De buren en de vrouw worden zaterdag verhoord door de politie. Er wordt aan het einde van de ochtend en 's middags forensisch onderzoek verricht bij het huis. De politie doet ook een buurtonderzoek en probeert beelden van bewakingscamera's te bemachtigen. 

Brandstichting in Deurne
Brandstichting in Deurne is recent vaker voorgekomen, zo erkent ook de politie. Of er sprake is van een link tussen de branden is onduidelijk.

 In augustus probeerde een man iemands voordeur in brand te steken op de Helmondseweg. De bewoner deed aangifte. Het filmpje van de bewakingscamera die de poging tot brandstichting vastlegde werd honderden keren gedeeld op Facebook. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!