Willy en Rene niet overtuigd van Oranje: 'Nederland moet van vooraf aan beginnen'

10 september 2018 om 09:44
nl
Willy en Rene van de Kerkhof zijn niet te spreken over het optreden van het Nederlands Elftal zondagavond. Oranje verloor met 2-1 van wereldkampioen Frankrijk door onnodige fouten. “Nederland werd weggespeeld.”
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

De eerste goal van Frankrijk werd gemaakt na een blunder van Quincy Promes. ”Als je een bal terug kopt zoals Promes deed, moet je hem meteen wisselen”, vertelt Willy in het ochtendprogramma Wakker! op Omroep Brabant radio. “Dit past niet in het topvoetbal. De hele rechterkant, Promes en Tete, beviel me trouwens niet. Ik denk dat Vormer en Janmaat beter past, maar dat laat ik aan Koeman over.”

Koeman
Ook bondscoach Ronald Koeman was niet te spreken over het optreden van zijn team. Vooral in de eerste helft werd Oranje weggespeeld. 

“Ik denk dat we blij moeten zijn dat het 2-1 is geworden. Frankrijk was echt veel beter”, vertelt Rene. Hij vindt dat Koeman beter naar zichzelf moet kijken. “Hij zet Cillissen in de goal en die maakte toch een enorme blunder bij de tweede goal. Dat krijg je als je iemand opstelt die geen wedstrijdritme heeft.”

Maar Willy ziet ook iets positiefs in de wedstrijd. “Frenkie de Jong speelt geweldig en is een aanwinst voor het Nederlands Elftal. Ik zie er wel toekomst in.” Willy verwacht dat Nederland er over twee jaar gewoon bij is op het EK. Rene heeft zijn twijfels. “Ik weet het niet. Nederland moet gewoon weer van voor af aan beginnen. Maar zondag was niet hoopgevend.” 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.