FC Eindhoven beleeft slechtste competitiestart in zestig jaar; vier nederlagen op rij

10 september 2018 om 13:22
nl
FC Eindhoven doet voorlopig voor spek en bonen mee in de Keuken Kampioen Divisie. Met vier nederlagen op rij vanaf de competitiestart heeft de ploeg van trainer David Nascimento een negatief clubrecord uit het seizoen 1958/59 geëvenaard.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

FC Eindhoven heeft dit seizoen als enige ploeg in de Eerste Divisie nog geen punt behaald. De Blauw-Witten verloren achtereenvolgens van Jong PSV (2-1), Go Ahead Eagles (1-2), Almere City FC (0-2) en Sparta Rotterdam (2-0).

Met die beroerde competitiestart heeft FC Eindhoven een stokoud negatief clubrecord geëvenaard. Alleen in het seizoen 1958/59 gingen de Eindhovenaren ook zo belabberd van start. Destijds leed de club nederlagen tegen ZFC (3-1), Leeuwarden (4-0), Volendam (1-2) en Helmond (3-2), zo blijkt na navraag bij clubarchivaris Hans Verhoeven.

Dieptepunt op de loer
Als FC Eindhoven komende vrijdagavond op eigen veld ook van MVV verliest, dan zet de formatie van Nascimento een unieke reeks van vijf nederlagen op rij neer vanaf de competitiestart. Nooit eerder in de rijke clubgeschiedenis eindigden de eerste vijf competitieduels stuk voor stuk in een verliespartij. 

Historie biedt houvast
De huidige spelersgroep van FC Eindhoven kan wellicht moed putten uit de historie. Na die vier nederlagen op rij in 1958 volgden zeven duels waarin de ploeg ongeslagen bleef (vier zeges, drie gelijke spelen). 

Bovendien eindigde FC Eindhoven dat seizoen na dertig wedstrijden op een keurige zevende plaats, achter kampioen Volendam, Leeuwarden, AGOVV, Alkmaar, SVV en Limburgia.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.