Vrachtwagen kantelt op A4 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een gekantelde vrachtwagen zorgde maandag voor problemen op de A4 bij Bergen op Zoom. De herstelwerkzaamheden aan de middenberm werden pas rond middernacht afgerond, nadat de vrachtwagen maandagmiddag al was gekanteld.

Het ongeluk gebeurde op de rijbaan vanuit Antwerpen. Een vrachtwagen, geladen met avocado, kantelde door nog onbekende oorzaak. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen blokkeerde drie rijbanen op de A4 bij  knooppunt Zoomland. De vertraging liep op tot anderhalf uur. 

Heel veel vertraging
De vrachtwagen kwam in de middenberm terecht en versperde daardoor ook de linkerrijstrook in de tegenovergestelde richting. Het ongeluk veroorzaakte enorme files. De langste stond op de A58 van Vlissingen richting Bergen op Zoom. Op de A4 vanuit het zuiden stond het vanaf de Belgische grens vast.

Lees verder onder de tweet.

Avocado's
Het bergen van de vrachtwagen was een lastige klus. Er zat een scheur in de container van de vrachtwagen. In die container zaten avocado's die tijdens het rechtop zetten het wegdek zijn opgerold. De vangrail in de middenberm moest gerepareerd worden.  

Ook op de A58 van Roosendaal richting Bergen op Zoom en de A4 vanuit het noorden stond file. Verkeer vanuit Antwerpen richting het noorden werd omgeleid via de E19/A16 richting Breda en vervolgens de A58 richting Bergen op Zoom. Vanuit Zeeland kon beter de Zeelandbrug genomen worden richting Zierikzee.