Video

PSV verliest ook tweede groepsduel in de Champions League: Inter is in Eindhoven met 1-2 te sterk

3 oktober 2018 om 20:37
nl
PSV is er niet in geslaagd om de eerste punten te pakken in de Champions League. De ploeg van Mark van Bommel kwam nog wel met 1-0 voor tegen Inter, maar de Italianen knokten zichzelf terug in de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 1-2.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Het verlies betekent voor PSV de tweede nederlaag in de groepsfase van de Champions League. Het wordt een hels karwei voor de Eindhovenaren om zich nog te plaatsen voor de knock-out-fase van het miljoenenbal. FC Barcelona wist namelijk ook vandaag te winnen van Tottenham Hotspur en daarmee ziet de stand er in Groep B zo uit na twee gespeelde duels:

  1. FC Barcelona (6 punten)              
  2. Inter (6 punten)                               
  3. Tottenham Hotspur (0 punten)
  4. PSV (0 punten)

We hielden de wedstrijd LIVE bij, bekijk het hieronder nog eens terug. 

AFGELOPEN. PSV verliest in eigen huis met 1-2 van Inter. Pablo Rosario scoorde voor PSV, Radja Nainggolan en Mauro Icardi namen de Italiaanse doelpunten op zich. 

Wachten op privacy instellingen...

Er komen nog vier minuten bij.

Nog iets meer dan zes minuten. Hirving Lozano probeerde het net van afstand, maar zijn schot gaat net over. PSV kijkt nog altijd tegen een 1-2 achterstand aan. 

'79 Donyell Malen! Bijna was daar de gelijkmaker. De buitenspeler scoort bijna met een omhaal. 

Eerste wissel PSV: Pereiro gaat eraf, Malen komt erin. 

PSV probeert aan te zetten maar het gaat moeizaam. Icardi kreeg net opnieuw een vrije kopkans. Schwaab en Viergever hebben hun handen vol aan de Argentijnse spits. 

'60 Doelpunt Inter. Uit het niets is daar de 1-2 voor Inter. Mauro Icardi maakt zich sterk en omspeelt Zoet en kan makkelijk de bal intikken. 

PSV zet aan, maar het resulteert nog niet in kansen. Nu wel een corner voor de ploeg van Van Bommel.

'49 PAAL. Daar was PSV dicht bij de voorsprong. Gastón Pereiro schiet vanaf de rand van het zestienmeter gebied op de paal. 

'48 Weer een kans voor Inter. Nick Viergever geeft Icardi te veel ruimte en spits kan vrij inkoppen, maar doet dat recht op Jeroen Zoet.

'46 De tweede helft is begonnen, kan PSV de wedstrijd naar zich toe trekken? 

Bekijk hier de goal van Inter:

Wachten op privacy instellingen...

Het is rust in Eindhoven. Er is een striemend fluitconcert te horen. Die is niet gericht aan de PSV-spelers, maar aan Milorad Mazic, de scheidsrechter van dienst. Het publiek is het duidelijk niet eens met de beslissing van Mazic om Handanovic geel te geven in plaats van rood. 

Wachten op privacy instellingen...

'44 Doelpunt Inter. Waar Zoet PSV net nog op de been hield, gaat de doelman nu opzichtig in de fout. De doelman laat een houdbaar schot los, en uiteindelijk is het Radja Nainggolan die binnenschiet. 

Geel voor Samir Handanovic. De doelman van Inter komt uit zijn zestien en tikt de bal met de hand weg, de scheidsrechter had rood moeten trekken, maar besluit geel te geven. 

'40 PSV staat onder druk en nu kreeg Inter-middenvelder Radja Nainggolan een schietkans. Het schot is hard, maar gaat uiteindelijk ver naast.

Jeroen Zoet! Wat een redding van de doelman van PSV. Vecino kopt de bal uit een corner van dichtbij naar de grond. Maar Zoet is zeer snel naar de grond en tikt de bal net voor de lijn weg. 

'34 Daar was Inter dicht bij de gelijkmaker. Icardi wint het kopduel van Daniel Schwaab en kopt rakelings naast. Nog altijd 1-0 voor PSV. 

Bekijk hier de schitterende goal van Rosario:

Wachten op privacy instellingen...

'27 GOAL PSV! Wat een wonderschone goal van Pablo Rosario! De jonge middenvelder haalt uit van een meter of achttien uit en de bal verdwijnt schitterend in de kruising. Inter-goalie Handanovic staat aan de grond genageld. 

Wachten op privacy instellingen...

'24 Daar was de eerste kans voor Inter. Spits Mauro Icardi legt de bal klaar voor Vecino, die net over schiet. Nog altijd 0-0.

Na twintig minuten weer wat opleving in het Philips Stadion als Pablo Rosario van afstand schiet. Zijn schot wordt half geblokt door Samir Handanovic, waarna er een soort van scrimmage ontstaat. Het lukt Gastón Pereiro dan niet om de bal in het doel te krijgen. 

'8 PSV dringt aan en zet vroeg druk. Het publiek veert telkens op als de PSV'ers de bal veroveren. 

Wachten op privacy instellingen...

'4 Wat een kans voor PSV. Steven Bergwijn kreeg de mogelijkheid op 1-0, maar raakt de bal verkeerd.

PSV heeft het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd. Binnen twee minuten heeft Inter al twee corners gehad. 

'1 De bal rolt in het Philips Stadion! Kan PSV de drie punten in eigen huis houden?

Wachten op privacy instellingen...

Over iets minder dan een halfuur begint de wedstrijd tussen PSV en Inter. PSV-watcher Joost van Erp verwacht een spectaculair duel. "PSV maakt een goede kans vanavond tegen de Milanezen. Ik zie ze zomaar met 3-1 winnen."  Van Erp verwacht veel van Steven Bergwijn. De jonge aanvaller is dit seizoen uitstekend in vorm. "Dit is voor Bergwijn het moment om zijn kwaliteiten op het allerhoogste niveau te tonen. Tegen Barcelona was hij al de meest dreigende PSV'er, vanavond zal dat vermoedelijk niet anders zijn." 

DE OPSTELLINGEN:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

We houden je de hele avond op de hoogte van alle ontwikkelingen in het Philips Stadion. Om te beginnen. Wat verwacht jij van vanavond?

Wachten op privacy instellingen...

Inter staat momenteel vierde in de Serie A. PSV is koploper in de eredivisie. In de uren voor PSV-Inter gebeurde er al het nodige in Eindhoven.  

De aftrap in Eindhoven is om 21.00 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.