Laatbloeier Juriën Gaari schittert nu in het profvoetbal bij RKC Waalwijk: 'Droom die uitkomt'

12 oktober 2018 om 23:04 • Aangepast 20 november 2020 om 18:59
nl
Hij had het niet meer verwacht, maar back Juriën Gaari maakte op zijn 24ste nog zijn debuut in het profvoetbal. Hij speelde jarenlang in het amateurvoetbal, maar maakte afgelopen zomer toch de overstap naar RKC Waalwijk. "Dit is echt een droom die uitkomt."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Gaari is toch een vreemde eend in de bijt. Waar zijn medespelers al jaren actief zijn in het profvoetbal, speelde de back bij clubs als Overmaas Rotterdam, VV Smitshoek en tweededivisionist Kozakken Boys. “Ik heb bij de jeugd wel bij Excelsior gespeeld, maar in 2012 ben ik daar gestopt. Ik heb altijd hoop gehouden op een rentree in het profvoetbal. Dat het dan toch nog lukt, is wel super. Het is een droom die uitkomt.” 

Wachten op privacy instellingen...

Basisspeler
Gaari mocht dit seizoen gelijk aan de bak bij de ploeg uit Waalwijk. Hij staat dit seizoen veelvuldig in de basis. “Ik weet wat ik kan, dus ik was niet verrast. Wel ben ik trots dat de overstap zo soepel verloopt.” Toch merkt hij het verschil wel tussen Kozakken Boys en RKC. “Hier trainen wij zes keer in de week, en bovendien ook in de ochtend. Bij mijn vorige club werd er vooral in de avond getraind.” 

RKC begon goed aan de competitie met twee overwinningen. Gaari en zijn medespelers konden die goede start geen vervolg geven. “Het zit ons nog niet echt mee. We creëren genoeg kansen, alleen het afmaken blijft een probleem. Als je dan ziet dat de doelpunten er aan de andere kant wel in gaan, dan is dat wel frustrerend.” 

[tweet:https://twitter.com/FlorianVanV/status/10508450705414184Voorlopig wil Gaari vooral genieten van zijn seizoen bij RKC. Aan verdere carrièreplanning doet de rechtsback niet. “Het zou natuurlijk geweldig zijn om ooit in de Eredivisie te spelen, maar daar denk ik voorlopig nog niet aan. Eerst wil ik een goed seizoen draaien bij RKC. Daarna zien we wel verder.” 

Wachten op privacy instellingen...

Volwassen speler
RKC-coach Fred Grim stelde Gaari in alle competitiewedstrijden op dit seizoen. “Hij heeft zich goed aangepast bij ons. Gaari heeft de stap vanaf de amateurs goed verteerd. Maar daar moet je wel rekening mee houden. In het profvoetbal wordt elk foutje afgestraft. Daar moet hij wel mee kunnen omgaan. Gaari is een gevoelige jongen, dus dit seizoen is voor hem een goede leerschool.” 

Wachten op privacy instellingen...

Ook ziet Grim nog veel grilligheid bij Gaari. “Deze wedstrijd was Gaari erg goed. Maar vorige week tegen Volendam was hij een stuk onzekerder. Daar moet je rekening mee houden.”   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.