Michael van Gerwen gaat tijdens Q&A in op WK, Phil Taylor en PSV

6 november 2018 om 13:59
nl
Michael van Gerwen was dinsdag op bezoek bij Omroep Brabant en ging tijdens een Q&A in op vragen van dartfans. Het komende WK in december tot de inmiddels gestopte Phil Taylor en de manier van trainen tot aan PSV, het kwam allemaal voorbij tijdens de vragensessie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De topdarter, nummer één van de wereld, ging in op veel verschillende vragen. Terug naar de tijd waarin het voor Van Gerwen allemaal begon, kijken naar de veranderingen die het vaderschap hebben gebracht en wat gaat hij doen als zijn carrière als professioneel darter voorbij is? Je komt het te weten als je de Q&A hieronder terugkijkt.

 

Wachten op privacy instellingen...

Hoe ben je ooit begonnen met darten?
“Ik was te slecht om te voetballen. Iemand ging toen op woensdag en zaterdag dartmiddagen organiseren. Ik was in voetballen zo goed, ik dacht: dat laat ik schieten. Ik ga voor het darten. Ik heb de juiste keuze gemaakt. Toen was ik dertien jaar ofzo. Maar ik was al wel langer bezig. Ik heb een oudere broer, dan sta je wel eens een paar pijltjes tegen elkaar te gooien. De eerste keer dat ik pijlen gooide, zal ik acht of negen jaar zijn geweest.”

Friet of Chinees?
“Dan ga ik voor Chinees, dat vind ik het lekkerst. Nou… Aziatisch, laat ik het zo zeggen. Maar je maakt mij bijvoorbeeld niet blij met de Italiaanse keuken.”

Wat heb je liever: jij wint het WK of PSV de Champions League?
"Dat is een niet al te slimme  vraag. Ikzelf het WK winnen natuurlijk, dat is het belangrijkste. Natuurlijk zou het zeker mooi zijn om PSV een keer de Champions League te zien winnen. maar als ze deze vraag ieder jaar stellen, zou ik ieder jaar hetzelfde antwoord geven."

Wat is er anders in het dartleven nu je vader bent?
“Je hebt meer verantwoordelijkheidsgevoel. Het zijn de volgende stappen in het leven. Ik wilde heel graag vader worden. We hebben er best lang over gedaan, het is lekker dat het totale plaatje nu klopt. Familie is het belangrijkste, geen enkele sporter zal zeggen dat de sport belangrijker is. Maar we weten wel waar we aan begonnen zijn. Ik ben veel weg. Maar mijn vrouw is er in meegegroeid, dat maakt het een stukje makkelijker.”

Eerder op de dag was Mighty Mike al te gast in het Omroep Brabant-programma Brabants Bont.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!