Auto sleurt politierechercheur mee in Helmond, slachtoffer gewond aan arm

16 november 2018 om 11:06
nl
Een politierechercheur is dinsdag in Helmond meegesleurd door een auto tijdens een controle. De bestuurder van de auto ging er vandoor toen de agent hem wilde aanhouden. Het slachtoffer brak hierbij zijn pols, zo maakte de politie vrijdag bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De twee mensen in de auto werden dinsdagmiddag rond kwart voor drie gecontroleerd op de Helmondse Kanaaldijk. Dit gebeurde omdat rechercheurs vermoedden dat er vanuit de auto gedeald werd.  

Toen de rechercheur de bestuurder aansprak, stapte de bijrijder uit. Hij werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij drugshandel, maar inmiddels is de man vrijgelaten. 

Meesleuren
De bestuurder bleek inderdaad drugs bij zich te hebben. De rechercheur pakte hem vervolgens door het geopende raam vast en vertelde hem dat hij was aangehouden. Dit deed hij nog wat krachtiger toen de man probeerde zich los te trekken.  

Het lukte de verdachte zijn auto te starten. Hij ging er hard vandoor. De politieman werd een stuk meegesleurd, maar bleef de verdachte stevig vasthouden. De bestuurder ging daarop steeds harder rijden. Hij leek niet van plan te stoppen en reed zelfs op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer. 

Poging tot doodslag
Daarop besloot de rechercheur los te laten en zich op het asfalt te laten vallen. Hij kwam hard terecht en rolde een flink stuk door. Daarbij brak hij zijn pols. De politieman deed aangifte van poging tot doodslag. 

De politie denkt te weten wie de bestuurder was, maar heeft hem nog niet kunnen aanhouden. De politie vraagt getuigen met klem op zich te melden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.