Brabant op z'n mooist: zonsopgang zorgt voor betoverende plaatjes [FOTO'S]

EINDHOVEN - Het is absoluut geen straf om maandagochtend vroeg op te staan. Onze provincie laat zich weer van haar beste kant zien. De zon trakteert ons op een schitterende paars-oranje gloed aan de horizon! Een overzicht van de mooiste plaatjes.

Linda Verkade legde het kleurrijk begin van de dag vast in Heesbeen

Foto: Linda Verkade

'Hartje' Goirle bij deze foto op Facebook

Eindhoven deze maandagochtend.

 

Ook morgenrood in Geldrop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor mooie plaatjes
Mooie foto's maken van de zonsopkomst met een camera kost tijd. Een telefoon heb je altijd wel in de buurt, maar hoe maak je nou mooie foto's van de gouden uren in de ochtend met je telefoon? 

Juiste moment
Bepaal welk uur de zon opkomt. Het mooiste licht krijg je ongeveer dertig minuten voor of na een zonsopkomst. Blijf vooral goed opletten, want de mooiste momenten duren maar enkele minuten. 

Belichting
De gouden uren vastleggen op je telefoon is niet altijd makkelijk. De foto's zijn al snel te licht of te donker, vooral als de zon heel fel is. Probeer de foto's te maken als de zon bijvoorbeeld nog net is verscholen achter een wolk of iets anders. De kans dat er een mooie foto tussen zit is groter wanneer je veel foto's maakt. Probeer ook meerdere standen uit. Klik telkens op een andere plek op je scherm om scherp te stellen, zodat de camera ook telkens een andere belichting kiest. Als je op de zon klikt zal de foto donkerder worden.

Speciale apps
Er zijn verschillende apps waarmee je de foto nog mooier zou kunnen maken. Je kunt o.a. het contrast groter maken en de kleuren van de zon nog feller maken. 

Meer over dit onderwerp:
BRABANT FOTO'S ZONSOPKOMST