Video

Wim deelt twee keer per week soep uit: 'Ik wil dat mensen elkaar groeten'

5 februari 2019 om 17:26
nl
Elke dinsdag en donderdag rijdt Wim Ligtenberg door Bergen op Zoom op een bakfiets. Een bakfiets met daarop een hete pan waar dertig liter soep in zit. Wim deelt het uit aan ieder die het kan gebruiken, maar vooral ook aan mensen die het minder hebben.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Wim is bezig met het opzetten van Stichting Soepproject BoZ. Er hebben zich al wat vrijwilligers bij hem aangesloten, maar er kunnen er nog wel een paar bij. "Dit is nog maar het begin. Het moet groter worden, zodat we nog meer mensen soep kunnen geven."

'Dat is een vieze oude man'
Een gesprek met een dakloze bij de supermarkt zette hem een tijdje geleden aan het denken: "Die man was aan het huilen en vertelde me dat er een vrouw voorbij liep met een kindje van een jaar of zeven. Het kindje groette dus die man zei goedendag terug. Vervolgens pakt de moeder het kindje en zegt: 'Dat is een vieze oude man, daar mag je nooit meer wat tegen zeggen.' Dat was voor mij de aanleiding. We zijn toch allemaal gewoon mensen?"

Wachten op privacy instellingen...

De bakfiets waar Wim op rijdt, is honderd jaar oud en trapt nogal zwaar. Hij wil in de toekomst graag een nieuwe, maar vooralsnog is het twee keer per week aanpoten geblazen. Gelukkig weet hij waar hij het voor doet: "Ik wil graag dat mensen elkaar weer groeten. Iedereen zou elke dag een praatje moeten maken met iemand die ze niet kennen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.