Bovenverdieping van huis in Tilburg verwoest door brand

TILBURG - Aan de Sibeliusstraat in Tilburg heeft donderdagavond een flinke brand gewoed in een woning. Het vuur is inmiddels onder controle. Wel is de brandweer nog even bezig met nablussen, meldde Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Ook twee naastgelegen huizen moesten worden ontruimd vanwege rookschade.

Het gezin uit het huis waar de brand was, is op een andere plek onder gebracht. Het huis ziet er zwartgeblakerd en verwoest uit. Een deel van het dak is ingestort. Volgens omstanders zou er een vrouw met kinderen in het huis wonen. Ook de bewoners van de twee naastgelegen huizen hebben de nacht elders door moeten brengen. In totaal is voor veertien bewoners tijdelijke opvang geregeld. Waar dat is, kan de gemeente vanwege privacyregelingen niet vertellen. "Er wordt goed voor ze gezorgd", aldus een woordvoerster. 

Stadsverwarming
Als gevolg van de brand was in het huis de stadsverwarming beschadigd. Nadat het huis was vrijgegeven door de brandweer hebben medewerkers van Ennatuurlijk de verwarming hersteld. Tijdens de werkzaamheden hadden honderd huishoudens geen verwarming (wel warm water). Om elf uur waren alle huishoudens weer aangesloten. 

De brand ontstond op de bovenverdieping en verwoestte een deel van de zolder van het rijtjeshuis aan de Sibeliusstraat. Volgens een buurtbewoner was het een flinke brand. "De vlammen sloegen uit het dak", liet hij weten aan Omroep Brabant. Een andere buurman kwam laat thuis van zijn werk.  "Ik mocht mijn huis niet in vanwege de veiligheid. Er was ook veel rook", vertelt een andere buurman. 

Brand in de woning Tilburg

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. 

Meer over dit onderwerp:
TILBURG BRANDEN SIBELIUSSTRAAT