FC Den Bosch verspeelt zege op Sparta in slotseconden, nieuwe nederlaag voor Helmond Sport

5 april 2019 om 19:45
FC Den Bosch is er niet in geslaagd voor het eerst sinds begin januari weer eens twee wedstrijden op rij te winnen. De ploeg van trainer Wil Boessen verspeelde ver in blessuretijd drie punten tegen Sparta Rotterdam, de nummer twee van de ranglijst (1-1). Helmond Sport had thuis net nakijken tegen Jong Ajax (1-3).
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam 1-1
FC Den Bosch kon geen passend vervolg geven aan de 3-1 zege op Jong PSV van afgelopen maandag. Sinds begin januari lukte het de ploeg van Boessen niet meer minstens twee duels op rij te winnen. In de eerste helft van het duel met Sparta waren de bezoekers de betere ploeg met de beste kansen. FC Den Bosch kwam er af en toe gevaarlijk uit via de counter.

Na rust drong de thuisclub meer en meer aan en opende Stefano Beltrame in de 68ste minuut de score. Een vrije trap van Verbeek werd door Vaisanen klaargelegd voor Beltrame die knap afrondde en zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte. FC Den Bosch leek zich op te maken voor de zege, maar in de vijfde minuut van de extra tijd sloeg Sparta alsnog toe: 1-1 door een eigen doelpunt van Stefan Velkov, onder druk van Spartaan Lars Veldwijk.

Helmond Sport - Jong Ajax 1-3
Helmond Sport kende eind maart een kleine opleving met de 4-0 zege op Roda JC Kerkrade, maar van die juichstemming is inmiddels totaal geen sprake meer. De ploeg van trainer Rob Alflen leed tegen een sterk en gretig Jong Ajax alweer de 21ste nederlaag van het seizoen. Na tien minuten kwamen de Amsterdammers op voorsprong via een droge schuiver van Danilo Pereira. Het was de elfde keer in dit seizoen dat de Helmonders in een wedstrijd het openingsdoelpunt moeten incasseren, meer dan welke andere club ook.

Tien minuten na rust verdubbelde Ryan Gravenberch de marge voor Jong Ajax met een diagonaal schot vanaf links. Nikolas Kuhn zette de Amsterdammers in de 65ste minuut zelfs op 0-3, op aangeven van Gravenberch. In de slotminuten redde Diego Snepvangers - na een assist van Arne Naudts - de sportieve eer voor de Braak-formatie: 1-3.

MVV Maastricht - FC Eindhoven 1-1
FC Eindhoven bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. De thuisploeg brak de score in de negentiende minuut open: Anthony van der Hurk schoot de bal gemakkelijk binnen na een fraai overstapje van Koen Kostons in het zestienmetergebied van de Eindhovenaren. In de 32ste minuut kwam FC Eindhoven op gelijke hoogte via smaakmaker Branco van den Boomen. De middenvelder kegelde een vrije trap vanaf ongeveer dertig meter geweldig binnen en maakte zo zijn tiende treffer van het seizoen.

Na rust was de wedstrijd aardig in evenwicht. De thuisploeg had zo nu en dan het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dat niet. En dat gold ook voor de Eindhovenaren. Zodoende bleven doelpunten in de tweede helft uit.