NS biedt excuses aan voor fout 'voetballiedje' in nachttrein Tilburg

23 februari 2020 om 13:08
nl
De NS biedt excuses aan voor een fout voetballiedje dat treinpersoneel in de nacht van zaterdag op zondag liet horen over de intercom van een nachttrein. In de trein zaten mensen die terugkwamen van het carnaval in Tilburg.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De tekst luidde: "Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!" Een boze reiziger meldde het voorval via Twitter aan de NS.

Wachten op privacy instellingen...

'Enthousiaste collega's'
Volgens de Spoorwegen was hier "sprake van enthousiaste collega's die de boodschap wilden aanpassen aan de reizigers die op dat moment, tijdens carnaval, in de nachttrein vanuit Tilburg zaten."

"Wij begrijpen dat zij een pro-Ajax voetballiedje hebben laten horen. Laat helder zijn: we vinden dit volstrekt ongepast. Daar mag geen onduidelijkheid over bestaan. De NS is een divers bedrijf, dat willen we ook uitstralen. Daar past zoiets niet bij, daar bieden we onze excuses voor aan", laat een woordvoerster weten.

Pijnlijk en dom
Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) noemt het optreden van de conducteurs dom. "Het is pijnlijk en te dom voor woorden dat dit in een trein van NS moet gebeuren. Dit mogen we niet accepteren", laat de organisatie weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.