Liveblog

112-nieuws: bosbrandje bij Hilvarenbeek • eerste ongeval op gloednieuwe weg

19 april 2022 om 21:11 • Aangepast 28 april 2022 om 15:46
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten

21.00

Bosbrandje bij Hilvarenbeek

Op de heide bij Hilvarenbeek is dinsdagavond een bosbrandje uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
19.00

Eerste ongeval op nieuwe Diepenveldweg in Bergeijk

Het eerste ongeval op de Diepveldenweg is een feit. De weg in Bergeijk is pas een week open. Een jongeman reed te hard en schoot door de bocht over een sloot het veld in. Daardoor sloeg de auto over de kop. De bestuurder werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

16.30

86-jarige vrouw overvallen in eigen woning

Een 86-jarige vrouw is maandagavond overvallen in haar woning aan de Hoffmannlaan in Tilburg. Het slachtoffer wist te vluchten naar haar balkon, de deur op slot te draaien en omstanders te alarmeren. Toen de politie arriveerde, bleek de dader al gevlogen. Het zou gaan om een jonge, getinte man van ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg zwarte kleding en had een muts en een sjaal om zijn hoofd.

16.15

Mannen mishandeld op Heuvelring in Tilburg

Op de Heuvelring in Tilburg zijn maandagavond rond halfacht twee mannen mishandeld. Het gaat om Tilburgers van 26 en 32 jaar oud. Toegesnelde agenten verleenden eerste hulp, maar werden hierbij gehinderd door omstanders, zo meldt de politie. Zelfs zo erg dat een 30-jarigeman later is aangehouden voor het verstoren van openbare orde. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De recherche doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd en is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben en meer weten over de daders.

16.00

Gestripte auto gevonden


In de West-Brabantse bossen is vanochtend een compleet gestripte Mercedes gevonden. Waar de auto was achtergelaten, is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
13.35

Belastingkantoor Eindhoven tijdelijk ontruimd

Het kantoor van de Belastingdienst aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven is korte tijd ontruimd na het aantreffen van een verdacht pakketje in de postkamer. De evacuatie begon rond 11.45 uur. Ruim honderd medewerkers moesten het pand verlaten. Het pakketje is onderzocht door specialisten van de brandweer en de politie en daarna uit het gebouw gehaald. Omstreeks kwart over een kon iedereen weer terug het gebouw in. "Het was helemaal niks", meldt de politiewoordvoerder kort.

13.26

Stroomstoring treft 800 huishoudens in Waalre

Ongeveer 800 huishoudens in Waalre zaten dinsdag een uur zonder stroom. De storing trad op om tien voor een in de middag. Leverancier Enexis laat weten dat de gedupeerden rond tien voor twee weer voorzien zijn van elektriciteit in huis. Het ging om de adressen met de postcodes 5581CL en 5581 CJ, aldus Enexis.

13.00

Grasmaaier botst tegen vrachtwagen in Eersel

Een vrachtwagen en een bemande grasmaaier zijn tegen elkaar gereden op industrieterrein Meerheide in Eersel. De bestuurder van de grasmaaier reed van een op- en afrit de weg op toen de vrachtwagen passeerde. Omdat tussen hen in een busje het zicht belemmerde, zagen beide bestuurders elkaar over het hoofd. De grasmaaier raakte de vrachtwagen in de flank en bestuurder van de grasmaaier werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. De weg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
11.40

Elektrische auto in Hooge Zwaluwe compleet uitgebrand

In Hooge Zwaluwe is in de nacht van maandag op dinsdag een elektrische auto uitgebrand in de Zandstraat. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond het voertuig vlakbij de woning van de eigenaar geparkeerd. Het vuur brak rond half twee uit. De vlammen sloegen over op de rieten kap van de woning en de garage. Dankzij snel ingrijpen van de brandweer greep het vuur niet verder om zich heen en bleven de gebouwen gespaard. Om kwart over drie 's nachts was het vuur onder controle.

10.48

Jongen in Oudenbosch in het gezicht gestoken

Twee minderjarige jongens zijn tweede paasdag het slachtoffer geworden van een zware mishandeling en bedreiging in Oudenbosch. Een 32-jarige verdachte uit Oudenbosch is daarvoor aangehouden. Dat meldt de politie op dinsdag in een poging om getuigen te vinden.

Beide jongens stonden rond half drie in de Professor Mulderslaan. Een van hen werd in zijn gezicht gespuugd door de verdachte. Daarop volgde een ruzie waarbij het slachtoffer in zijn gezicht is gestoken. Vermoedelijk liep de verdachte ook achter de andere jongen aan die samen met het eerste slachtoffer buiten stond. De verdachte sneed diens jas kapot. Het tweede slachtoffer raakte niet gewond. Agenten wisten de verdachte rond half vier op aanwijzing van omstanders in dezelfde straat aan te houden.

10.07

'Negeer parkeeroverlast en aanrijdingen met blikschade'

De politiebonden roepen hun leden op om vanaf vanaf woensdag niet meer in actie te komen wanneer er meldingen zijn over parkeeroverlast. Ook aanrijdingen met alleen blikschade moeten agenten negeren. Alleen voor situaties met ernstige veiligheidsrisico's wordt een uitzondering gemaakt, benadrukken de bonden. Daarmee wordt het zogeheten stapelprotest 'Van kwaad tot erger' opnieuw een stukje verzwaard. De acties zijn gericht tegen het uitblijven van een nieuwe politie-cao. De politiekorpsen kampen al jaren met een gebrek aan inzetbare mensen, wat leidt tot hoge werk- en roosterdruk voor het personeel.

09.28

Auto raakt van de weg en botst op boom in Wernhout

Een automobilist is kort voor negen uur door onbekende oorzaak van de Wernhoutseweg in Wernhout geraakt en op een boom gebotst. De bestuurder is door ambulancepersoneel nagekeken maar een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig. Bij de klap ging ook een lantaarnpaal om.

09.17

Taxibus en auto botsen op elkaar in Breda

Op de kruising Schapenweide met de Emerparklaan in Breda zijn een taxibus en auto op elkaar gebotst. Beide bestuursters kwamen met de schrik vrij. Hun voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Een gedeelte van het kruispunt werd hiervoor tijdelijk afgelsoten.

08.22

Auto in de sloot door overstekende eekhoorn

Een vrouw is dinsdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Oude Bossche Baan in Eindhoven. Ze moest uitwijken voor een overstekende eekhoorn en belandde met haar auto in een droge sloot. Ze zat niet bekneld maar moest met hulp van politie en brandweer uit het voertuig worden gehaald. Het slachtoffer was bij kennis en kon met een ambulance naar het ziekenhuis. De aard van het letsel is niet bekend.

07.52

Ree klem in hek

Een ree heeft zich klem gelopen in een hek in Borkel. Dat gebeurde op het einde van de Pater Aartslaan. Een wandelaar trof het dier aan. Het dier heeft vermoedelijk langere tijd vastgezeten. De brandweer van Bergeijk wist de ree na het openen van het hekwerk met een betonschaar vrij te knippen waarna het terug natuurgebied de Malpie introk.

Brandweerlieden schoten te hulp om de ree te bevrijden.
Brandweerlieden schoten te hulp om de ree te bevrijden.
06.00

Fietser ernstig gewond na val

Een fietser is zondagmiddag op de Rijksweg in Oss, richting Schaijk, gevallen en ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt Dtv Nieuws. De traumahelikopter en een ambulance kwamen ter plaatse om het slachtoffer te helpen. Het is niet bekend wat voor letsel de fietser heeft opgelopen.

05.45

Zoektocht naar inbrekers in Laarbeek

De politie heeft maandagmiddag een zoektocht opgezet naar twee inbrekers in de omgeving van het Hugo Thijssenplein in Laarbeek. Het tweetal had ingebroken in een woning. In een Burgernetbericht meldde de politie de zoekactie. Bij de actie werd ook een politiehelikopter ingezet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!