Video

128 jaar oude molen gered van verwoestende brand: 'Was helemaal in paniek'

15 februari 2023 om 10:01 • Aangepast 24 februari 2023 om 02:03
nl
Een monumentale molen aan de Nieuwe Brouwerstraat in Oss is dinsdagnacht ternauwernood gered, toen er een brandende scooter tegen een van de deuren stond. Een buurvrouw zag de vlammenzee voor het gebouw uit 1895, belde onmiddellijk 112 en wist zo grotere schade te voorkomen.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

"Ik ging rond half drie even naar het toilet", vertelt de vrouw nog altijd geschrokken. "Toen zag ik ineens een hoop licht buiten. En ik hoorde geknetter."

Eén blik uit het raam maakte duidelijk waar dat geluid vandaan kwam. "Ik was even helemaal in paniek. Die vlammen kwamen écht hoog. Ik heb meteen 112 gebeld."

"Ik was net op tijd."

Door die snelle actie staat molen 'Nieuw Leven' er woensdagochtend nog steeds. De deur waar de scooter tegenaan stond, is weliswaar wat geblakerd. Maar de brandweer kon voorkomen dat de vlammen ook bij de houten constructie in het 128 jaar oude gebouw kwamen. Tot opluchting van de buurvrouw. "Ik was net op tijd. Die molen had volledig in brand kunnen vliegen."

Buurtbewoners vermoeden dat de brand is aangestoken en vragen zich verontwaardigd af waarom de scooter juist tegen het monumentale gebouw aan is gezet. De politie laat weten er ook vanuit te gaan dat de brand is aangestoken. Er wordt woensdagochtend buurtonderzoek gedaan.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!