Jongelui stelen kluis vol sieraden en contant geld van 86-jarige vrouw

4 mei 2023 om 17:18 • Aangepast 13 mei 2023 om 02:00
nl
Twee jongens (16 en 17) en een vrouw (19) uit Eindhoven zijn aangehouden omdat ze een kluis vol sieraden hebben gestolen van een 86-jarige vrouw uit Sprundel. Ook maakten ze meer dan tienduizend euro buit. Een van de jongens deed zich voor als bankmedewerker.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

Vorige week vrijdag rond vijf uur 's middags belde de jongen aan bij de vrouw. Hij zei dat hij voor de bank werkte en dat hij een vriend van haar zoon was.

Afvalcontainer
Hij beweerde dat hij met haar zoon had afgesproken dat hij een aantal waardevolle spullen bij haar zou ophalen. Hij vroeg haar ook om haar pinpas en pincode.

De vrouw vertrouwde de jongen. Hij haalde een kluis met meer dan tienduizend euro en sieraden leeg. Een andere kluis was zo zwaar dat hij die niet kon dragen. Hij zette de kluis boven op een afvalcontainer en rolde hem zo naar zijn auto.

Buren bellen politie
Oplettende buren zagen dat gebeuren en noteerden het kenteken van de auto. Ze belden de politie en dezelfde avond zagen agenten de auto rijden.

In de auto zaten twee jongens van 16 en 17. De bestuurster was 19 jaar oud. Debuit lag nog in de auto. De verdachten zijn aangehouden en de vrouw heeft haar waardevolle spullen en geld inmiddels terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!