Corry Konings stopt pas met zingen als haar stem het niet meer doet

14 mei 2023 om 18:00 • Aangepast 23 mei 2023 om 02:04
nl
Liedjes zingen voor publiek is het allerleukste wat er is, vindt Corry Konings. De zangeres uit Tilburg wil dan ook nog lang niet stoppen. “Zolang mijn stem het blijft doen, zal ik doorgaan.”
Profielfoto van Nelleke Arnout
Geschreven door

Omroep Brabant-radiopresentator Hubert Mol belt met Corry omdat de Brabantse Top 100 eraan komt. Een lijst met de mooiste muziek uit onze provincie, samengesteld door de luisteraar. En Konings staat ieder jaar weer met wat liedjes in de lijst.

“Ik zing al sinds 1969 en ik had nooit gedacht dat ik het zo lang zou volhouden”, vertelt Konings. “Maar ik had ook niet gedacht dat ik hits zou scoren. 'Huilen is voor jou te laat' was gigantisch. Dat gebeurt, het overkomt je dan en het is geweldig. Daar mag je alleen maar trots op zijn.”

"Hé Konings, tot wanneer wil je eigenlijk blijven zingen?”

De koningin van het levenslied is nu 71 en staat al bijna 55 jaar op het podium. “Ik heb mezelf weleens afgevraagd: 'Hé Konings, tot wanneer wil je eigenlijk blijven zingen?'”, vertelt ze. “Maar zolang mijn stem het doet, blijf ik optreden. Waarom niet? Ik vind het leuk.”

En er zit nog een voordeel aan. “Je hebt sociale contacten en komt onder de mensen. Als je ouder wordt zit je meer huis, maar door het optreden ben ik nog vaak lekker weg.”

In 2022 stond Konings met 4 nummers in de Brabantse Top 100. Worden dat er dit jaar net zoveel, of misschien wel meer of minder? Jij bepaalt! Stemmen op de Brabantse Top 100 kan tot en met 16 mei. Dat doe je op omroepbrabant.nl/top100. De lijst wordt op de radio uitgezonden op hemelvaartsdag 18 mei van 's morgens acht tot 's avonds zes uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.