Liveblog

112-nieuws: motorrijder gewond • man flipt in supermarkt om fles drank

16 juli 2023 om 14:29 • Aangepast 1 augustus 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

14.15

Motorrijder gewond bij frontale botsing

Een motorrijder is vanmiddag ernstig gewond geraakt na een frontale botsing met een auto in Helvoirt. Het ongeluk gebeurde op de Nieuwkuijkseweg. Dit in de bocht net voor de brug over het Drongelens Kanaal. De motorrijder kwam na het ongeluk ten val en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleef, voor zover bekend, ongedeerd. De motorrijder was met een groep op pad.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
12.50

Politie kan geen onderzoek meer doen in pand in Oss

De politie kan vanwege veiligheidsredenen geen onderzoek meer doen in het pand aan de Koornstraat in Oss waar vanochtend een zeer grote brand woedde. Om de oorzaak van de brand nog te kunnen achterhalen doet de politie nu onderzoek aan de hand van foto's en camerabeelden.

12.35

Brand bij recyclingbedrijf op industrieterrein Ekkersrijt

Op industrieterrein Ekkersrijt in Son woedt een brand. Het gaat om een brand buiten bij Remondis Recycling. Er is niemand gewond geraakt. De brandweer is met twee blusvoertuigen aanwezig. De brandweer heeft het over een 'tijdrovende klus'.

12.10

Onderzoek politie naar oorzaak brand Oss?

Over de oorzaak van de brand die vanochtend woedde op de bovenverdieping van het oude schoolgebouw aan de Koornsraat is Oss is nog niks bekend. Momenteel wordt bekeken of specialisten überhaupt het pand in kunnen, laat een woordvoerder van de politie weten. Of de politie vervolgens onderzoek gaat doen naar de oorzaak van de brand wordt op een later moment duidelijk.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
11.35

Man flipt als hij geen tweede fles drank meekrijgt

Een 26-jarige man uit Roosendaal is gisteravond aangehouden voor het mishandelen van een medewerker van een supermarkt in zijn woonplaats. De man kocht rond half negen een fles sterke drank in de winkel aan de Streuvelslaan. Toen hij niet veel later terugkwam en nog een keer een fles wilde kopen, gaf de medewerker van de winkel aan dat hij de alcohol nu niet meer mocht verkopen. Dit omdat de man naar drank rook en vermoedelijk dronken was.

Hierop gooide de man de fles op de grond en sloeg hij een medewerker van de winkel in zijn gezicht. Gewaarschuwde agenten hebben de man uiteindelijk aangehouden voor mishandeling en vernieling. Tijdens de rit naar het cellencomplex bleef de de verdachte zich volgens de politie verzetten tegen zijn aanhouding. Hij uitte zijn ongenoegen verbaal. Ook bespuugde hij een agent. De man wordt vandaag verhoord.

09.20

Sein brand meester gegeven in Oss

De brandweer is nog bezig met nablussen aan de Koornstraat in Oss, maar het sein brand meester is zojuist gegeven.

Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
Wachten op privacy instellingen...
09.05

Geen rookoverlast meer na brand in Oss

Ondertussen is de rook flink afgenomen en is er geen sprake meer van rookoverlast. Deuren en ramen kunnen daarom weer open. Het gaat om een leegstaand pand, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten niet uit te kunnen sluiten dat er mensen in het pand aanwezig waren. Dak- en thuislozen maken volgens haar namelijk wel eens gebruik van het pand om er te overnachten. Er is vanochtend niemand in het pand aangetroffen, benadrukt ze.

Iets na negen uur is het sein brand meester overigens nog niet gegeven. De brandweer is nog bezig de boel flink nat te houden. Over een oorzaak van de brand kan een woordvoerder van de Veiligheidsregio nog niks zeggen. Daarvoor is het nog te vroeg.

08.35

Zeer grote brand in Oss: NL-alert verstuurd

Er zijn geen grote vlammen meer te zien in de Koornstraat in Oss waar eerder vanochtend een grote brand ontstond in een oud schoolgebouw. Wel is er nog altijd sprake van veel rook. Er is daarom een NL-alert verstuurd.

07.00

Zeer grote brand in Oss

Er woedt een zeer grote brand in een oud schoolgebouw aan de Koornstraat in Oss. Er komt daarbij veel rook vrij. De veiligheidregio adviseert mensen in de buurt uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te doen.

Bij de brand in Oss komt veel rook vrij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Bij de brand in Oss komt veel rook vrij (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Rond zeven uur zondagochtend werd de brand in het oude schoolgebouw gemeld bij de hulpdiensten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
Rond zeven uur zondagochtend werd de brand in het oude schoolgebouw gemeld bij de hulpdiensten (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
03.33

Automobilist rijdt door hek

Een automobilist is vannacht in Maarheeze door een hek gereden bij verzorgingsplaats Groote Bleek langs de A2 tussen Eindhoven en Weert. Dit gebeurde rond halfdrie. De automobilist miste de afrit naar de verzorgingsplaats, ging met volle snelheid rechtdoor en belandde in de berm. Uiteindelijk kwam de auto tot stilstand op de Klaterspeelweg, die parallel loopt aan de A2. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om de auto weg te slepen.

De automobilist miste de toerit (foto: WdG/SQ Vision).
De automobilist miste de toerit (foto: WdG/SQ Vision).
De automobilist reed door een hek naast de A2 bij Maarheeze (foto  WdG/SQ Vision).
De automobilist reed door een hek naast de A2 bij Maarheeze (foto WdG/SQ Vision).
23.33

Gewonde bij steekpartij

Aan de Vredeman de Vriesstraat in Tilburg is gisteravond iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Er was gisteravond nog geen verdachte aangehouden. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!