Kat Ozzy was 2 jaar lang vermist, nu heeft baasje Jamie hem terug

17 augustus 2023 om 20:30 • Aangepast 29 augustus 2023 om 02:01
nl
Bijna twee jaar lang was kat Ozzy van Jamie Deckert uit Eindhoven vermist. Het beestje was weggelopen en sindsdien ontbrak ieder spoor. Tot afgelopen maandag. Jamie werd midden in de nacht gebeld met de mededeling dat haar kat was gevonden. "Ik heb alleen maar gehuild", vertelt ze donderdag in radioprogramma Afslag Zuid.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Op 8 oktober 2021 liep Ozzy weg van huis. Dat viel Jamie en haar vriend Patrick zwaar. "We hebben Ozzy al sinds hij kitten was. We adopteerden hem samen met een ander katje. Toen hij weg was, bracht dat wel heel veel verdriet", herinnert ze zich.

Jamie deed alles om haar huisdier weer terug te vinden. Ze hing posters en flyers op en nam contact op met Amivedi, een stichting die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren. "We hebben zelfs speurhonden ingeschakeld om Ozzy te proberen te vinden. Maar het leverde toen niks op."

"Hij laat ons niet meer met rust."

Tot deze week dus. Jamie werd om één uur 's nachts wakker gebeld door de dierenambulance. "De medewerker vroeg of het klopte dat ik mijn kat kwijt was en noemde opeens alle gegevens op van Ozzy. 'We hebben hem hier', zei hij daarna. Ik vroeg nog of hij dood of levend was", zegt Jamie vol ongeloof.

Ozzy leefde nog en de dierenambulance kwam hem diezelfde nacht brengen. De hereniging was heel emotioneel, vertelt Jamie. "Ik heb alleen maar moeten huilen. Ik geloofde het bijna niet." Ook de kat leek blij om zijn baasjes weer te zien. "Hij kroop meteen op schoot. Sinds hij terug is, laat hij ons niet meer met rust."

"Na twee jaar ga je van het ergste uit."

Om er zeker van te zijn dat Ozzy in orde was, gingen Jamie en Patrick meteen naar de dierenarts. "Die moest midden in de nacht uit bed komen. Maar gelukkig heeft de arts niks kunnen vinden. Ozzy is helemaal gezond."

Donderdag kan Jamie nog steeds niet geloven dat ze haar geliefde huisdier weer terug heeft. "Dit had ik niet durven dromen", zegt ze. "Ik had het ook niet meer verwacht. Ozzy was netjes gechipt, dus ik dacht dat iemand toch wel een keer de chip zou uitlezen als hij gevonden zou worden. Na twee jaar ga je dan van het ergste uit."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!