Liveblog

112-nieuws: 53-jarige man uit Geldrop overleden · spookauto in Helmond

28 oktober 2023 om 06:07 • Aangepast 10 november 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

19.23

Spookvoertuig met sigaretten en slagwapen

De Verkeerspolitie Oost-Brabant zag vanmiddag een auto met gestolen kentekenplaten rijden over de Deltaweg in Helmond. Toen de politie keerde was het voertuig achtergelaten en waren de inzittenden verdwenen. Het ging volgens de politie om een 'spookvoertuig'. In de auto lagen sloffen sigaretten en een slagwapen.

17.49

Scootmobiel te water in Geldrop

De politie heeft vanmiddag in Geldrop een scootmobiel te water gevonden met daarin een overleden persoon. Volgens de politie is het vermoedelijk de bestuurder, een 53-jarige man uit Geldrop. De man is uit het water gehaald en gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. De politie kan nog niet zeggen hoe lang de persoon in het water heeft gelegen en wat de toedracht van het ongeluk is en doet nu onderzoek. "We gaan vooralsnog niet uit van een misdrijf", aldus een woordvoerder van de politie.

Wachten op privacy instellingen...
15.38

Garagebrand in Sleeuwijk

Rond 12:20 uur is er een brand uitgebroken in een garage aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. De brand woedde in een schuur naast een woning. In de schuur stond onder andere een auto. De brand was kort maar behoorlijk, maar mede omdat de brandweer snel ter plekke was van korte duur. De brandweer weten te voorkomen dat de gehele schuur in vuur en vlam stond. Ook de woning is gespaard gebleven. Tijdens de brand was de Rijkstraatweg in Sleeuwijk afgesloten.

De brandweer blust een garagebrand in Sleeuwijk. (foto Jurgen Versteeg / SQ Vision)
De brandweer blust een garagebrand in Sleeuwijk. (foto Jurgen Versteeg / SQ Vision)
13.45

Dief koopt nieuwe kleding om niet herkend te worden, maar wordt toch gepakt

De politie heeft een man opgepakt die vannacht samen met een handlanger heeft ingebroken bij een bedrijf in Udenhout. De eigenaar van het pand had het vermoeden dat de kabels die gestolen waren weleens ingeleverd zouden kunnen worden op de Goirlekanaaldijk. Daar aangekomen betrapte hij de mannen. Hij herkende de kabels in hun auto en belde de politie. Ondertussen gingen de dieven ervandoor.

De ondernemer kon een goed signalement van de mannen geven en de politie startte een zoekactie. Kort daarna zag een van de agenten een man lopen die voor een gedeelte aan het signalement voldeed maar niet qua kleding. De man had een tasje van een winkel in de buurt bij zich en daar bleek zijn eigen kleding in te zitten. Bij navraag in de winkel bleek de man inderdaad een witte jas en een andere broek gekocht te hebben. De man werd aangehouden. Zijn partner in crime is nog niet gevonden.

12.55

Rook in huis in Deurne door smeulende lamp

De brandweer is uitgerukt naar een huis aan de Jeroen Boschstraat in Deurne vanwege een smeulende lamp. Voorbijgangers hoorden het brandalarm afgaan en belden de brandweer op. Omdat er twee waakse honden binnen waren koos de brandweer ervoor om een raampje op de bovenverdieping los te schroeven om het huis binnen te gaan. Daar vonden ze een smeulende lamp aan die voor de rook zorgde. De bewoner heeft de honden uiteindelijk weggehaald, waardoor de brandweer het huis kon controleren. Er is alleen rookschade.

Foto: SQ Vision/Walter van Bussel.
Foto: SQ Vision/Walter van Bussel.
11.55

Brand in varkensstal in Lith

In een varkensstal op een boerderij aan de Gewandeweg in Lith heeft een klein brandje gewoed. De brand ontstond in de isolatie van het dak. In de stal lagen volgens de brandweer op dat moment moedervarkens met biggen. Die zijn door de brandweer uit de stal gehaald. Een paar varkens raakten gewond. De stal is nog intact. Alleen de elektriciteit die in het dak lag moet gerepareerd worden.

Foto: SQ Vision/Gabor Heeres.
Foto: SQ Vision/Gabor Heeres.
09.45

Dronken man doolt rond in Uden met gestolen kinderwagen

De politie heeft een 37-jarige man aangehouden die dronken ronddoolde in een appartementencomplex aan de Wilhelminastraat in Uden. De man kwam met een smoes het pand in, waarna een bewoner de politie belde omdat hij het niet vertrouwde. Toen de agenten aankwamen was de man in het trappenhuis van het complex. Hij liep met een kinderwagen de trap op, waarvan later bleek dat hij die had gestolen op de galerij van het complex. Toen de agenten aankwamen, begon hij ze te beledigen en bedreigen. De man is aangehouden.

08.50

Quad uit kanaal gehaald in Helmond

De brandweer heeft een quad uit het kanaal van Helmond gehaald. Mogelijk is de quad daar gedumpt nadat die ergens is gestolen. Het slot inclusief muuranker hing nog aan de motor. Een voorbijganger zag de quad in het water liggen en belde 112. Omdat er mogelijk nog iemand in het water lag, reed de brandweer met spoed naar het kanaal toe. Maar toen de quad uit het water werd gehaald, werd er niemand gevonden. De quad is door een bergingsbedrijf opgehaald. De politie heeft het kenteken en spoort daarmee de eigenaar op.

Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels.
Foto: SQ Vision/Harrie Grijseels.
21.40

Vrouw rijdt tegen boom in Oisterwijk

Een vrouw is rond negen uur met haar auto tegen een boom gereden op de Gemullenhoekenweg in Oisterwijk. Voorbijgangers zagen hoe de auto eerst stilstond, vervolgens zachtjes over het fietspad reed en uiteindelijk tegen de boom botste. De vrouw is ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Het is nog onduidelijk waarom ze tegen de boom reed. De auto raakte flink beschadigd door de klap.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
19.26

Man valt met fiets

Even een bestelling ophalen bij de frietzaak, is voor een man in Gemert vrijdagavond naar afgelopen. Hij kwam bij het opstappen van zijn fiets ongelukkig terecht. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Even later landde in de buurt een traumahelikopter, om de ambulancemedewerkers te ondersteunen. De man is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht, een agent heeft de fiets én de friet naar zijn huis gebracht.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!