Sporters veilen collector's items: 7750 euro voor trui Van der Poel

12 december 2023 om 22:22 • Aangepast 22 december 2023 om 02:03
nl
Het gouden koffiekopje van Mathieu van der Poel, een kunstrijclinic van Lindsay van Zundert, of de helm van Marianne Vos: het ging allemaal over de toonbank tijdens de eerste TeamNL Veiling. Voor duizenden euro's is er geboden, allemaal voor het goede doel.
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

TeamNL is de verzamelnaam van alle sportbonden die Nederland vertegenwoordigen op internationale sportevenementen.

De overkoepelende organisatie had veertig 'kavels' op veilingssite Catawiki gezet, zodat sportliefhebbers naar hartenlust op hun favoriete collector's item konden bieden.

Zo werd er 7750 euro geboden voor een gesigneerde regenboogtrui van wielrenner Mathieu van der Poel, waarmee hij het hoogste bod van de hele veiling kreeg. Met zijn gouden koffiekopje en een bijbehorende baristaworkshop haalde hij 495 euro op.

Baanwielrenner Harrie Lavreysen uit Luyksgestel stond samen met zijn ploeggenoten zelfs een gesigneerd stuur af, waarmee zij 950 euro voor het goede doel verzamelden.

De helm van Marianne Vos
Bij de vrouwelijke sporters wist kunstschaatsster Lindsay van Zundert het meeste op te halen, met 370 euro voor een persoonlijk gegeven kunstschaatsclinic. Voor een tientje minder veilde veldrijdster Marianne Vos haar helm. De gesigneerde hoofdbeschermer, gedragen tijdens de Olympische Spelen in Tokio, leverde 360 euro op.

Schaatsster Ireen Wüst haalde 197 euro op met een gesigneerd TeamNL-shirt. De paralympische amazone Sanne Voets uit Rosmalen veilde een gesigneerde kampioenspaardendeken voor 84 euro.

De totale opbrengst van de veilingen gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!