Video

Waarschuwingsschot gelost om man met mes in te rekenen

26 december 2023 om 17:40 • Aangepast 9 januari om 02:09
nl
De politie heeft dinsdagmiddag in de Smaragdstraat in Breda een waarschuwingsschot gelost om een 37-jarige Bredanaar met een mes aan te houden. Dat gebeurde rond halfvijf. Buurtbewoners sloegen kort daarvoor alarm. Ze hadden de man met een 'flink vleesmes' zien rondlopen bij het winkelcentrum op het Brabantplein, dat iets verderop ligt.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Toegesnelde agenten gingen achter de man aan. Hij vluchtte in een portiek. Ondanks herhaalde oproepen van de politie, weigerde de man zijn mes te laten vallen.

Er ontstond volgens een woordvoerder van de politie een 'dreigende situatie'. De man maakte onder meer stekende bewegingen naar een agent.

De agenten zagen zich gedwongen om een waarschuwingsschot te lossen. Toen dat weinig effect had, werd de man met een stroomstootwapen, pepperspray en de inzet van een politiehond ingerekend voordat hij kon weglopen richting een appartementencomplex in de buurt.

De arrestant liep bijtwonden op aan zijn onderbenen. Hij is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daarna is hij vastgezet in een cel. Het mes is in beslag genomen. De politie kon nog niets zeggen over de reden voor zijn gedrag.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!