Liveblog

112-nieuws: politie rijdt brommer klem • container vliegt in brand

29 december 2023 om 12:15 • Aangepast 9 januari om 02:10
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Wil je automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.42

Brand industrieterrein Helmond

Op een industrieterrein aan de Lagedijk in Helmond heeft vanavond een brand gewoed. De brand is ontstaan in een kleine container met afval, die binnen bij een verpakkingsbedrijf in een hal stond. Toen de brandweer aankwam, stond een beveiliger de brand al te blussen.

Daarna heeft de brandweer, die met veel mensen en materiaal was uitgerukt, de container naar buiten verplaatst. Daar is het vuur verder geblust.

Hoe de brand kon ontstaan, is niet bekend. Dat wordt nog onderzocht.

Harrie Grijseels/SQ Vision.
Harrie Grijseels/SQ Vision.
Harrie Grijseels/SQ Vision.
Harrie Grijseels/SQ Vision.
21.55

Brand Schijndel

In een appartementencomplex aan de Mgr. Bekkersstraat in Schijndel heeft een kleine brand gewoed. Het vuur ontstond in een magnetron. Toen de brandweer aankwam, stond de rookmelder nog te loeien. Ze had het vuur snel onder controle. De ramen zijn daarna open gezet om de woning te ventileren. Of er slachtoffers waren, is niet bekend.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
21.46

Man met drugs steelt scooter

In Etten-Leur heeft de politie een man klemgereden die vermoedelijk harddrugs bij zich had, op een gestolen scooter reed en geen rijbewijs had. Hij viel in eerste instantie op omdat hij op het fietspad reed met een brommer. Nadat hij een stopteken negeerde, werd de achtervolging ingezet.

Toen hij werd klemgereden met een politiebusje, rende de man weg. Uiteindelijk wist de politie hem in de kraag te vatten. Waar het voorval precies is gebeurd, is niet bekend.

Foto: Politie Weerijs.
Foto: Politie Weerijs.
20.56

Brand bij voormalig drugslab in Haps

Aan de Kwekersweg in Haps heeft de brandweer een stapel afval moeten blussen. In november werd er een drugslab ontdekt in het pand. Daarna volgde een opruiming en het nodige houtafval werd vandaag opgestookt. Dit leidde tot de nodige rookontwikkeling waarna de brandweer uitrukte. Er raakte niemand gewond.

Drugslab ontdekt in Haps: 'Alles wordt ontmanteld en vernietigd'

De brandweer was snel klaar met de stapel houtafval (foto: Saskia Kusters/SQ Vision).
De brandweer was snel klaar met de stapel houtafval (foto: Saskia Kusters/SQ Vision).
Boven het pand was de nodige rook te zien (foto: Saskia Kusters/SQ Vision).
Boven het pand was de nodige rook te zien (foto: Saskia Kusters/SQ Vision).
20.40

Schietpartij Uden

In de Vioolstraat in Uden is vanavond een melding gemaakt van een schietpartij. Daarbij is één slachtoffer lichtgewond geraakt.

Melding van schietpartij in Uden, één gewonde

De straat is afgezet na de schietpartij (foto: SQ Vision).
De straat is afgezet na de schietpartij (foto: SQ Vision).
18.31

Man met vuurwapen in Tilburg

Aan de Sportweg in Tilburg is vanmiddag een man met een vuurwapen aangehouden. Hij zou omstanders hebben bedreigd tijdens een ruzie. De politie reed na de melding snel naar de Sportweg. Hier werd de man onder schot gehouden en werd het vuurwapen gevonden. De man is aangehouden.

Man met vuurwapen aangehouden tijdens ruzie in Tilburg

18.01

Auto tegen boom

Op de Tilburgseweg in Gilze is een 59-jarige bestuurder met zijn elektrische auto tegen een boom gebotst. De botsing leidde tot een flinke schade: aan het voertuig en de boom.

De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek en de brandweer werd ingeschakeld om de veiligheid van de wagen te waarborgen. Door de schade aan de auto, zou het bergen ervan tot elektrocutie kunnen leiden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

(foto: SQ Vision / Jeroen Stuve)
(foto: SQ Vision / Jeroen Stuve)
17.57

Ongeluk A2

Door een ongeluk op de snelweg A2 is er 20 minuten vertraging opgetreden bij Budel. De file staat in de richting van Maastricht naar Eindhoven.

Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers / SQ Vision.
15.28

Ongeluk A27

Op de snelweg A27 bij Gorinchem is een uur vertraging veroorzaakt door een ongeluk op de Merwedebrug. De brug was zelfs een tijdje afgesloten. Dat gebeurde in de richting van Breda naar Gorinchem. Verkeer werd omgeleid via Dordrecht, via de A58, de A16 en de A15.

Inmiddels is de A27 weer helemaal vrijgegeven.

14.50

Vrouw licht gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval tussen een auto en een bestelwagen op de Hobbemastraat in Eindhoven is een vrouw lichtgewond geraakt. De vrouw kreeg geen voorrang van de bestelwagen waardoor een aanrijding ontstond waarbij haar personenauto tot stilstand kwam tegen twee geparkeerde auto's. De brandweer heeft de vrouw uit de auto moeten bevrijden, omdat de deur van de auto niet open ging. Ze hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Omdat de gehele kruising onder de olie lag heeft de brandweer dit nog moeten opruimen. De Hobbemastraat was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

12.08

Automobiliste rijdt paal omver in Waalre

Een automobiliste heeft vanochtend een paal met verkeersborden omvergereden langs de Bergstraat in Waalre. Dit gebeurde nadat de oudere vrouw na een uitwijkmanoeuvre op de linker rijbaan van de Bergstraat was terechtgekomen. Ze moest uitwijken voor een plotseling overstekende fietsster. Die fietsster viel, maar raakte slechts licht gewond.

De automobiliste week uit voor een plotseling overstekende fietsster (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De automobiliste week uit voor een plotseling overstekende fietsster (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De lantaarnpaal werd bij de uitwijkactie in Waalre omvergereden (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
De lantaarnpaal werd bij de uitwijkactie in Waalre omvergereden (foto: Jozef Bijnen/SQ Vision).
11.38

Kapotte vrachtwagen op A2

De rechterrijstrook van de A2 van Maastricht richting Eindhoven was van kwart over elf tot kwart voor twaalf vanochtend afgesloten bij knooppunt Batadorp. Daar stond een kapotte vrachtwagen. De afsluiting leidde rond halftwaalf vanochtend tot een 8 kilometer lange file vanaf knooppunt Leenderheide, goed voor ruim 20 minuten vertraging.

11.11

Illegaal zwaar vuurwerk in park

In het Koningspark in Raamsdonksveer is rond middernacht illegaal zwaar vuurwerk en siervuurwerk afgestoken. Vervolgens werden de achtergebleven dozen aangestoken waardoor het leek of het halve park in brand stond. Daarop werd de brandweer gealarmeerd. Een brandweerman spreekt van een 'enorme vuurwerkshow'.

10.47

Oprit Roosendaal A58 dicht

Op de snelweg A58 van Bergen op Zoom richting Breda was de oprit bij Roosendaal een tijd lang afgesloten. Daar stond een kapotte vrachtwagen, meldde de ANWB. Sinds halftwaalf vanochtend is de oprit weer begaanbaar.

10.04

Cafetariahouder beroofd bij thuiskomst

Een 63-jarige cafetariahouder is vannacht met geweld beroofd toen hij thuiskwam van zijn zaak in Breda. De man werd belaagd toen hij rond een uur uit zijn bedrijfsauto stapte aan de Hendrik Berlagestraat. Hij kreeg verschillende stompen op zijn hoofd en in zijn gezicht. De man die hem aanviel eiste geld. Omdat het slachtoffer slecht kan lopen, kon hij zich moeilijk verweren. Al snel werd zijn portemonnee weggegraaid. Daarna ging de belager ervandoor richting de Krayenhofstraat.

Lees hier de details.

09.58

Advertentie leidt tot wapenvondst

Een man is kort geleden aangehouden in Breda nadat hij een alarmpistool, waarvoor je een vergunning nodig hebt, te koop aanbood. Agenten besloten de verkoper te benaderen. Uit dat contact bleek dat de verkoper zich in Breda bevond. Uiteindelijk is de verkoper aangehouden en is zijn huis doorzocht. Daarbij werden diverse wapens in beslag genomen, maakte de politie vanochtend bekend.

Wapenvondst bij Bredase adverteerder alarmpistool (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
Wapenvondst bij Bredase adverteerder alarmpistool (foto: Instagram wijkagenten Etten-Leur).
09.11

Brand bij bedrijf in Klundert

Bij het bedrijf DSV Multi-Channel Fulfilment aan de Logistic Boulevard in Klundert, dat zich bezighoudt met Logistieke dienstverlening, is om negen uur vanochtend brand uitgebroken. Alle mensen die op dat moment in het gebouw aanwezig waren, werden in veiligheid gebracht. Er zouden in het gebouw accu's vlam hebben gevat. Sinds kwart over tien 's ochtends is de situatie 'stabiel en onder controle'. "Maar de brandweer verwacht nog een tijd bezig te zijn."

Lees hier de actuele situatie bij het bedrijf in Klundert.

07.28

Automobilist rijdt tegen pui cafetaria

Een automobilist is gisteravond achteruit tegen de pui van een cafetaria aan de Kerkwerve in Etten-Leur gereden. Volgens een wijkagent was de bestuurder na de botsing niet aanspreekbaar. De automobilist is nagekeken door ambulancepersoneel. De bestuurder was niet onder invloed, maar bleek onwel geraakt. "Dit is niet de eerste keer, dus is het rijbewijs ingenomen zodat het CBR een onderzoek naar de rijgeschiktheid kan instellen."

Hoe het mis kon gaan bij de cafetaria in Etten-Leur wordt onderzocht (foto: Instagram wijkagent Rick).
Hoe het mis kon gaan bij de cafetaria in Etten-Leur wordt onderzocht (foto: Instagram wijkagent Rick).
06.00

Politie naar bedrijventerrein vanwege scootermeeting

Op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur vond de politie gisteravond in een aanhanger twee scooters zonder kenteken. In de auto voor deze aanhanger werden twee messen en een taser ontdekt. De politie ging naar het bedrijventerrein nadat er signalen waren binnengekomen dat daar een scootermeeting zou plaatsvinden op de openbare weg. De politie was bang voor overlast.

04.38

Hybride auto vat vlam in Berghem

Een hybride auto vatte afgelopen nacht vlam aan de straat Paardenbloem in Berghem. De Volkswagen Golf GTE was aangesloten op een openbare laadpaal van beheerder Vattenfall. De brand werd rond halfdrie 's nachts ontdekt en bij de brandweer gemeld. Die was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Het blussen van de hybride Golf was een pittige klus. Het batterijpakket van de auto begon telkens opnieuw te ontbranden.

De volledige achterbank werd tot op de bodem uit de Volkswagen gesloopt om zo bij het batterijpakket te kunnen komen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De volledige achterbank werd tot op de bodem uit de Volkswagen gesloopt om zo bij het batterijpakket te kunnen komen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
02.18

Autobrand in Oosterhout

Een auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan de Narcissenstraat in Oosterhout. Het vuur werd rond halftwee 's nachts ontdekt. Er waren verschillende knallen te horen. Hoe de brand kon uitbreken, wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

00.40

Toegangspoort natuurgebied in brand

De brandweer rukte gisteravond laat uit vanwege brand bij de toegangspoort van natuurgebied Landerij VanTosse in Oss. Die bestaat uit afgezaagde boomstammen in een stalen draadconstructie. Bij de toegangspoort werd een verpakking van vuurwerkpijlen gevonden. Vermoedelijk is de brand ontstaan via dit vuurwerk. De vlammen zijn door de brandweer snel geblust.

De brandweer had de brand bij de toegangspoort van natuurgebied landerij VanTosse in Oss snel onder controle (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brandweer had de brand bij de toegangspoort van natuurgebied landerij VanTosse in Oss snel onder controle (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brand woedde bij de toegangspoort van natuurgebied Landerij VanTosse in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).
De brand woedde bij de toegangspoort van natuurgebied Landerij VanTosse in Oss (foto: Gabor Heeres/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!