Tieners gaan aan de haal met bankpassen van ouder echtpaar

6 januari om 13:51 • Aangepast 17 januari om 02:06
nl
Twee jongens van 16 en 17 jaar zijn vrijdagavond aangehouden op verdenking van pinpasfraude. De slachtoffers zijn een 76-jarige vrouw en haar man uit Prinsenbeek. Het echtpaar gaf de bankpassen met pincodes mee aan de jongens die zich voordeden als bankmedewerkers. Boa's kwamen de verdachten per toeval op het spoor.
Profielfoto van Loïs Verkooijen
Geschreven door

Vrijdagmiddag belde een jongen naar de vrouw. Hij waarschuwde het echtpaar voor zogenoemde skimming, het kopiëren van bankgegevens. Ironisch genoeg was het beste wat zij volgens hem konden doen, de pinpassen in een envelop stoppen. Deze zouden dan worden opgehaald door zogenaamde koeriers van de bank. In dit geval de 16 en 17-jarige verdachten.

Foute boel
Het slachtoffer kreeg in de gaten dat het foute boel was toen een buurman aan de deur kwam en vertelde dat de koeriers ook bij hem aan hadden aangebeld. Ze alarmeerden de politie.

Bij toeval zagen twee boa's de jongens op een bromfiets rijden. Omdat een van hen geen helm op had, kregen zij een stopteken. De jongens probeerden tevergeefs ervandoor te gaan en gooiden iets op straat. Dat bleek later een van de gestolen bankpassen te zijn.

Geld gepind
Bij de jongste verdachte werd 350 euro in de jaszak gevonden, een bedrag dat net gepind was van de rekening van het slachtoffer. Dat geld is door de ingeschakelde politie aan de slachtoffers teruggegeven. Het echtpaar heeft aangifte gedaan tegen de jongens. De politie doet nog verder onderzoek naar de persoon die het echtpaar vrijdagmiddag gebeld heeft.

In deze video legt de politie uit hoe nepbankmedewerkers te werk kunnen gaan:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!