Nikkie de Jager maandenlang bespied door overvallers: 9 jaar cel geëist

16 januari om 15:12 • Aangepast 2 februari om 02:02
nl
Vanwege de overval in het huis van YouTube-ster Nikkie de Jager in Uden en nog andere gewelddadige overvallen bij BN'ers zijn dinsdag bij het gerechtshof in Den Haag celstraffen tot negen jaar geëist tegen zes verdachten van 23 tot en met 35 jaar uit Rotterdam en Ridderkerk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Nikkie de Jager, bekend van het YouTubekanaal NikkieTutorials, werd op 8 augustus 2020 samen met haar verloofde overvallen in hun eigen huis door vier mannen, gewapend met een pistool en een koksmes. De slachtoffers werden op stoelen vastgebonden met ducttape, tiewraps en touwen.

De overvallers gingen ervandoor met onder meer waardevolle sieraden, sleutels en een tas van het merk Louis Vuitton.

'Maandenlang bespied'
De overval bij De Jager springt er volgens heftigheid uit en heeft volgens de aanklager psychische schade veroorzaakt bij de slachtoffers. "Maandenlang zijn ze bespied. Overvallers hebben uren als roofdieren in de bosjes gelegen, geduldig wachtend om toe te slaan", zei de aanklager.

De daders werden vorig jaar door de rechter in Rotterdam veroordeeld tot celstraffen die opliepen tot acht jaar. Ze gingen daartegen in beroep.

Van de veroordeelde mannen hebben Eddie N. en Hamza T. de overval op Nikkie de Jager deels bekend, maar volgens het OM zijn dat vergeefse pogingen om minder straf te krijgen. "Openlijk en eerlijk vertellen zou passen bij het nemen van verantwoordelijkheid." Daarom eiste het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep voor de overval op De Jager en andere misdrijven zes jaar cel tegen N. (27) en 8,5 jaar cel tegen T. (24).

Rene van der Gijp
Het OM houdt de bende in wisselende samenstellingen verantwoordelijk voor vier overvallen en drie inbraken in 2020. De overvallers sloegen behalve in Uden toe in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland.

Younes S. (23) uit Ridderkerk hoorde de hoogste straf van negen jaar cel tegen zich eisen voor onder meer de mislukte overval op voetbalanalist René van der Gijp. Daarbij werd op 27 april 2020 met slaghamers ingeslagen op de gepantserde autoruiten van de voormalig voetballer, toen die thuiskwam na een tv-uitzending.

Rolex
De vermoedelijke bedoeling daarvan was hem van zijn Rolex te beroven. Voor het OM staat vast dat S. een van de gemaskerde mannen met de hamers was. Zijn verklaring bij het gerechtshof dat hij op een afstandje heeft gestaan, noemde de aanklager ongeloofwaardig: "Hij was bereid ver te gaan om zijn doel te bereiken. Van enige remming was geen sprake". S. zou ook geholpen hebben bij het voorbereiden van de overval op De Jager.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.