Piet (43) heeft een multifetisj: 'Als baby sabbelde ik al op leer'

19 januari om 21:58 • Aangepast 2 februari om 02:04
nl
De een houdt van voeten, de ander van piercings en de ander van leer. Genoeg mensen hebben een fetisj, al geeft misschien niet iedereen dat toe. In het kader van International Fetish Day deze vrijdag, vertellen een aantal Brabanders over hun fetisj. "Het draait niet alleen om seksualiteit, zoals veel mensen denken. Het gaat ook om je fijn voelen."
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Piet Knook (43) uit Waalre
Piet heeft een multifetisj. Dat betekent dat hij zich fijn voelt bij meerdere specifieke dingen, waaronder leer. "Daar begon het mee. Mijn moeder stond er trouwens niet van te kijken. Ze vertelde dat ik als baby al sabbelde op alles van leer. Of dat ik friemelde aan de leren band die over mijn katoenen luier zat." Toen ik voor de eerste keer naar de Pride in Amsterdam ging, zag ik daar al die mannen in leer. Waren heel lieve mensen. Maar om het zelf aan trekken, was eerst toch even een stap."

Nadat hij uit de kast kwam, is Piet steeds meer gaan ontdekken. "Vooral leer, rubber, pvc en sportkleding." En dat is volgens hem zeker niet per se seksueel. "Dat is vaak het vooroordeel bij een fetisj. Maar het zit vaak gewoon in iemands lichaam. Je voelt je aangetrokken door een materiaal of object. Vergelijk het met mensen die sneakers sparen. Dat je erop kickt dat iemand anders die ook heeft. Dat kan iets met je doen, maar het heeft niet direct iets met seks te maken."

Piet Knook in actie tijdens een fotoshoot (Foto: insta simone.2801)
Piet Knook in actie tijdens een fotoshoot (Foto: insta simone.2801)

Ronald Harmes (39) uit Den Bosch
De fetisj van Ronald is het zogenaamde puppy play. "Als puppy speel je letterlijk een hondje. Vaak mét een masker op." Sterker nog, Ronald heeft zelfs een hondennaam: Stitch. Waarom hij er zo van houdt? "Het geeft me veel vrijheid. Je kan soms opstandig doen, maar toch ook gehoorzaam."

Er zijn regelmatig evenementen of bijeenkomsten waar pups elkaar kunnen ontmoeten. "Het is erg laagdrempelig en iedereen wordt goed ontvangen. De ene speelt er met een bal, terwijl anderen komen om te kletsen met een biertje. Het doel is om leuk samen te zijn, niet seksueel voor de meesten."

Ronald (links met het blauwe masker) op de foto als pup Stitch (foto: Ronald Harmes).
Ronald (links met het blauwe masker) op de foto als pup Stitch (foto: Ronald Harmes).

Diesel* (28) uit Breda
Voor Diesel zijn rubber én puppy play een fetisj. Het verschil is dat er bij hem wel een seksuele kant aan zit. "Voor mij gaat het om de connectie die je aangaat met mensen. Sociaal en seksueel de grens opzoeken."

Dat doet hij overigens vaak samen met zijn partner. "Je ontdekt samen je intimiteit op een heel andere manier dan normaal. Doordat je een masker op hebt zie je minder, kun je soms aan een riem lopen en wordt er voor je gezorgd." Diesel zou door zijn fetisj zelfs meer zelfvertrouwen hebben gekregen. "Ik heb mijn grenzen beter leren kennen en ik kan nu ook beter aangeven waar mijn grenzen liggen."

Diesel op de foto in zijn puppy-outfit (foto: Diesel)
Diesel op de foto in zijn puppy-outfit (foto: Diesel)

Bernhard** (43) uit Eindhoven
Voor Bernhard begon zijn fetisj toen hij zo'n vijf jaar oud was. Hij kreeg van een buurjongen een sportbroekje dat hem te klein was geworden. Die zat zo lekker, dat hij meteen verkocht was. "Ik heb een sportswear-fetisj", vertelt Bernhard. Hij is gek op sportkleding dus. "Ik draag vaak sportkleren in mijn vrije tijd, dan voel ik me fijn."

Het begon voor hem met korte Adidasbroekjes. Daar heeft Bernhard inmiddels een hele verzameling van. "Ik heb er zo'n tachtig", zegt hij lachend. "Sommigen verzamelen postzegels, ik sportkleren. De collectie is inmiddels ook uitgebreid naar mooie voetbaltenues en trainingspakken. Ik heb kleren van bekende sportmerken, maar er zijn ook merken die speciaal voor de fetisj sportkleding maken. Die zijn iets meer seksueel."

*Switch Diesel is niet zijn echte naam. Hij wil graag een bepaalde vorm van anonimiteit behouden. Dit is wel zijn naam zoals hij op Instagram uitkomt.
**Bernhard is niet zijn echte naam. Omdat hij bang is voor negatieve reacties op zijn werk, is zijn naam gefingeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!