Honderden blikjes in besneeuwde berm: 'Moeten alles met de hand oprapen'

20 januari om 15:55 • Aangepast 2 februari om 02:03
nl
De besneeuwde berm van de N282 tussen Dorst en Hulten ligt zaterdag bezaaid met honderden blikjes. Het afval slingert over een lengte van enkele kilometers. "We zijn alles met de hand aan het oprapen."
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Bij de politie kwamen in de loop van de ochtend een aantal meldingen binnen over de blikjes. "Omdat ze mogelijk ook op de weg en het fietspad konden liggen, kon dat gevaar opleveren", zegt Sven van Reusel. Volgens de weginspecteur van de provincie, blijkt dat het bij nadere controle waarschijnlijk gaat om een lading in de categorie 'oud ijzer'.

"Het zijn blikjes zonder statiegeld. Bovendien is bij alle blikjes al de bovenkant eraf gehaald. Daarom vermoeden we dat het gaat om een vrachtwagen met oud ijzer die een deel van zijn lading is verloren." De transporteur van de blikjes valt niet op te sporen, zegt Van Reusel.

"Blikjes vlogen over mijn auto."

Nico Brouwers reed achter de vrachtauto en zegt dat het vanochtend is gebeurd. "Het was een chauffeur van afvalverwerker Renewi. De lading was niet helemaal afgedekt. De blikjes vlogen over mijn auto heen toen ik erachter reed. De chauffeur had het op dat moment niet door denk ik."

"Vind het irritant dat er niks met mijn melding werd gedaan."

Volgens Brouwers reed de chauffeur niet te hard. Hij heeft het gemeld bij verschillende instanties. De politie en Rijkswaterstaat konden hem niet helpen. Gemeente Gilze en Rijen was voor Brouwers niet bereikbaar. "Dat vind ik irritant. Als automobilist gooi je ook niks uit het raam. Ik kreeg zo'n gevoel van: leuk dat je het hebt gezien, maar we doen er niks mee."

De provincie heeft een aannemer ingehuurd om de berm weer schoon te maken. Het opruimen zal ongeveer tot de avond duren. "Alle blikjes moeten met de hand worden opgeraapt. En dat over een hele lange afstand."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!