Video

Man sticht branden en mishandelt zijn vader: celstraf en tbs

24 januari om 14:36 • Aangepast 2 februari om 02:04
nl
De 31-jarige man die brandstichtte bij de deur van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven is veroordeeld tot twee jaar en drie maanden cel met tbs en dwangverpleging. De Eindhovenaar heeft ook een huis aan de Oldengaarde in Eindhoven en een auto in brand gestoken. Dit gebeurde allemaal in juli 2022.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

De brandstichting bij het politiebureau gebeurde in de nacht van 8 op 9 juli 2022. Rond een uur 's nachts goot de man een flesje met een brandbare vloeistof leeg bij de draaideur en stak dat in brand. De schade was niet groot, omdat de nachtportier snel alarm sloeg.

Een paar dagen eerder stichtte de Eindhovenaar brand in een woning. In het huis sliep op dat moment een echtpaar met een zoon. Die werden wakker van de brand en wisten het vuur te blussen. Alsof dat nog niet genoeg was, stak de verdachte ook nog een auto in brand en mishandelde hij eerder in het jaar zijn eigen vader.

Uit psychiatrisch onderzoek blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Tijdens zijn tbs-behandeling mag hij geen drugs of alcohol gebruiken en moet hij onder begeleiding wonen. Als hij zijn straf heeft uitgezeten kan de man nog langer onder toezicht blijven, zo bepaalde de rechtbank in Den Bosch.

De rechter besliste ook dat de man de schade van 11.000 euro aan het politiebureau moet vergoeden. Verder moet hij het gezin 5.000 euro betalen voor de schade aan hun huis.

Het Openbaar Ministerie wilde graag een zwaardere straf voor de man. Daarom was drie jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Bekijk hier de beelden van de brandstichting bij het politiebureau:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!