Willem II wint weer en loopt uit op concurrentie in race om de titel

8 maart om 22:43 • Aangepast 20 maart om 02:02
Na twee nederlagen op rij heeft koploper Willem II in de eerste divisie weer eens drie punten gepakt. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven werd met 3-0 gewonnen. Ook de uitslag van de topper tussen Roda JC en ADO Den Haag is in het voordeel van de Tilburgse formatie. De wedstrijd eindigde in een 2-2-gelijkspel waardoor Willem II uitloopt op de directe concurrentie.
Profielfoto van Redactie

Willem II kwam tegen FC Eindhoven vroeg op voorsprong, nadat Thijs Oosting de bal met links in de rechterhoek had geschoten. Vlak voor rust knalde Jesse Bosch op de paal, maar kort na de pauze kopte Tommy St. Jago uit een hoekschop de 2-0 binnen. Invaller Jeremy Bokila maakte in de tweede helft de derde treffer voor Willem II.

De topper tussen de nummer twee en drie, Roda JC en ADO Den Haag, eindigde in 2-2. Hierdoor loopt Willem II twee punten uit en heeft nu 5 punten voorsprong op Roda JC en 6 op ADO Den Haag.

NAC won vrijdagavond met 0-1 bij Jong Ajax. In de tweede helft maakte Elías Már Omarsson de enige en winnende treffer. De derby tussen TOP Oss en FC Den Bosch is gewonnen door de Boschenaren: het werd 1-2. Helmond Sport wist de uitwedstrijd bij Jong Utrecht met 0-1 te winnen en Jong PSV verloor met 4-1 van Jong AZ.