Geloof is groot bij PSV: 'We willen het stadion stil spelen'

12 maart om 19:15 • Aangepast 22 maart om 02:02
nl
PSV heeft een unieke kans in het vooruitzicht. De Eindhovense club kan voor het eerst sinds 2007 de kwartfinale van de Champions League bereiken. Daarvoor moet het afrekenen met Borussia Dortmund. Na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven liggen alle kaarten in Dortmund op tafel. Bij PSV geloven ze in een goede uitkomst.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Peter Bosz gaf vrijdag al aan dat de kriebels toenamen in aanloop naar de kraker tegen Borussia Dortmund. Het wordt voor de trainer en veel spelers het hoogste niveau waarop ze ooit geacteerd hebben. Toch is er een goede mogelijkheid om de kwartfinale te bereiken na het 1-1 gelijkspel in Eindhoven.

“We hebben serieus het gevoel dat we de kwartfinale kunnen bereiken”, vertelde Guus Til een dag voor de wedstrijd. “Dit is het hoogste podium waarop ik ooit heb gespeeld. Woensdagavond zal alles moeten kloppen. Het leeft binnen de groep om door te gaan.”

"Het lijkt erop dat hoe langer een speler eruit is, hoe beter hij door jullie wordt gemaakt."

Bij PSV ging het in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Dortmund veel over de inzetbaarheid van Joey Veerman. De middenvelder is dit jaar één van de belangrijkste pionnen in het elftal van Bosz maar was de afgelopen weken geblesseerd. Veerman is meegereisd met de Eindhovenaren naar Duitsland maar de trainer kon nog niet zeggen of hij kon spelen.

“We gaan dinsdagavond nog trainen, daarna zal Joey vooral zelf moeten bepalen hoe hij zich voelt.” Na deze opmerking volgde nog wel een pleidooi van de oefenmeester. “Ik snap dat jullie het veel over Joey Veerman willen hebben. Maar wij hebben meer dan één goede voetballer in ons team. Dat is dit jaar onze kracht geweest en daarom staan we ook in de achtste finale van de Champions League. Soms lijkt het erop dat hoe langer een speler eruit is, hoe beter hij door jullie wordt gemaakt”, doelde hij op de aanwezige media.

"De sfeer gaat afhangen van hoe goed wij voetballen."

De ambiance is woensdagavond vermoedelijk ook van het allerhoogste niveau. In het Westfalenstadion worden 66.000 supporters verwacht waarvan er 5.000 voor PSV zullen juichen. Peter Bosz was in het verleden trainer bij Borussia Dortmund en heeft zo zijn ervaringen.

“Er hangt hier echt een voetbalsfeer. Maar ik wil het niet gaan overdrijven. We hebben dit seizoen in meerdere grote stadions gevoetbald. Uiteindelijk gaat de sfeer afhangen van hoe goed wij voetballen. We willen het stadion stil spelen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!