Bewoonster zat horrorfilm te kijken toen explosief afging: 'Enorme klap'

16 maart om 12:30 • Aangepast 27 maart om 02:02
nl
Ze was gaan zitten voor een horrorfilm op tv toen ze zelf in een griezelige scene belandde. De bewoonster van een huis aan de Anemonestraat in Eindhoven hoorde afgelopen nacht iets bij de brievenbus waarna een enorme knal volgde. Een explosief verwoestte haar voordeur. "Ik heb geen idee waarom dit bij mij gebeurde."
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Het is rond half een in de nacht als de stukken metaal en glasscherven door de ontploffing in de voortuin van de overburen vliegen. De vrouw die in het huis woont, had geluk. Ze was door het geluid dat ze hoorde bij de brievenbus in de buurt van de voordeur aan het rondkijken. "Toen ik vlakbij de deur was, knalde de hele ruit van de deur eruit. Ook zag ik een enorme rookpluim."

De knal zorgde voor een ravage in de straat. Verschillende auto's raakten beschadigd door de rondvliegende delen van de voordeur. De politie heeft uren sporenonderzoek gedaan. Er is nog niemand aangehouden.

"Ik wil hier al langer weg."

De bewoonster zegt geen idee te hebben waarom haar voordeur doelwit was van de explosie. "Ik heb geen vijanden. Maar ik wil wel al langer weg hier, juist vanwege dit soort dingen." Een bedrijf komt zaterdagmiddag haar voordeur repareren.

"Dit is het getto van Eindhoven."

Een man die ook in de straat woont, stoort zich aan de gebeurtenissen zoals die van afgelopen nacht. "Hier gebeuren wel vaker dingen. Dit is het getto van Eindhoven geworden. Ze moeten hier echt iets aan doen. Van mij mogen ze de straffen verhogen."

De politie deed urenlang sporenonderzoek na de explosie (Foto: SQ Vision).
De politie deed urenlang sporenonderzoek na de explosie (Foto: SQ Vision).
Auto's in de straat raakten beschadigd door stukken voordeur (Foto: SQ Vision).
Auto's in de straat raakten beschadigd door stukken voordeur (Foto: SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!