Video

Dit moet Willem II doen om kampioen te worden

10 mei om 15:30 • Aangepast vrijdag om 16:10
nl
Na de promotie naar de Eredivisie van vorige week kunnen de spelers van Willem II nog niet stilzitten. De club maakt vrijdagavond in het duel tegen Telstar kans op het kampioenschap. Het zou de vierde keer zijn dat de Tilburgse club kampioen wordt van de eerste divisie. De laatste keer was in 2014.
Profielfoto van Evie Hendriks
Geschreven door
Evie Hendriks

De thuiswedstrijd van Willem II tegen Telstar begint om 20.00 uur. Daarnaast zullen ook de nummers 2 en 3, Roda JC en FC Groningen, tegen elkaar spelen voor de tweede promotieplaats. Als Willem II wint, is het kampioenschap een feit. Bij een ander resultaat hangt het af van de uitkomst van de wedstrijd tussen Roda JC en FC Groningen.

Stand voor de laatste speelronde:

  1. Willem II - 76 punten
  2. Roda JC - 75 punten
  3. FC Groningen - 72 punten

Deze supporters verwachten in ieder geval dat Willem II kampioen wordt:

Willem II wordt zondagmiddag hoe dan ook gehuldigd voor de promotie naar de Eredivisie. De huldiging vindt zoals altijd plaats op de Heuvel in Tilburg. Vanaf drie uur kunnen de feestvierders daar al terecht, maar op de bank kun je ook meegenieten.

Huldiging bij Omroep Brabant
Vanaf tien over half zes, na Brabant Nieuws, begint direct een extra uitzending met de huldiging. Ook op de website, radio, app en de Facebook-pagina van Omroep Brabant wordt de huldiging live uitgezonden.

De website en app staan eerder zondagmiddag al in het teken van de promotie van Willem II, onder meer met een liveblog. Daardoor hoef je niets van de aanloop naar de feestelijkheden te missen. Datzelfde geldt wanneer je afstemt op Omroep Brabant radio, waar ook de hele middag aandacht wordt besteed aan het feestje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!