Op Sjanternel met Eer & Joos - Omroep Brabant

De hartsvriendinnen Eer en Joos gaan iedere week op pad (‘op sjanternel’) om op geheel eigen wijze de Brabantse cultuur beter te leren kennen. Naast leerzame momenten levert het bovenal ook de nodige komische situaties op.

Aflevering 1

Eer en Joos gaan op sjanternel in Natuurpoort Klein Oisterwijk. Wat een ontspannen dag-je lijkt te worden eindigt onverwacht met flink wat inspanning.

Bekijk de aflevering

Aflevering 2

Eer en Joos gaan op sjanternel in Raamsdonksveer. Vanuit een heel bijzonder vervoersmiddel ontdekken ze allerlei bezienswaardigheden en varen ze door de Biesbosch.

Bekijk de aflevering

Aflevering 3

Eer en Joos gaan op sjanternel bij De IJzeren Man in Vught. Met een mountainbike ontdekken ze de bijzondere omgeving en gaan ze te water..

Bekijk de aflevering

Aflevering 4

Op een e-Chopper gaan Eer en Joos op zoek naar de ‘vibes’ van Eindhoven. Ze vallen van de ene in de andere verbazing terwijl creatie en innovatie op een bijzondere manier samenkomen.

Bekijk de aflevering

Aflevering 5

Eer en Joos bezoeken 5 prachtige locaties op één dag via een leuke culinaire roadtrip in Noordoost Brabant. Inclusief babyblauwe Ford!

Bekijk de aflevering

Aflevering 6

Via een ‘wandelroute’ ontdekken Eer en Joos wat De Kempen te bieden heeft aan streekproducten én bezoeken ze de enige natuurspa van Nederland.

Bekijk de aflevering

Aflevering 7

‘Op Sjanternel’ maar dan wat heftiger dan normaal: Eer en Joos gaan Indoor Skydiven, IceKarten en bezoeken een extravagante kunstgalerij.

Bekijk de aflevering

Aflevering 8

Eer en Joos gaan op sjanternel in Gemert en reizen terug in de tijd om te ontdekken hoe het Brabantse boerenleven rond 1900 was.

Bekijk de aflevering

Aflevering 9

Eer en Joos ontdekken Loosbroek, verkennen een ruig natuurgebied en ontdekken een spannende invulling van het boerenleven.

Bekijk de aflevering

Aflevering 10

Eer en Joos gaan op sjanternel in Meijel en ontdekken alles over Turf en Turfsteken in de Peelstreek in een wel héél bijzonder vervoersmiddel.

Bekijk de aflevering

Aflevering 11

Eer en Joos gaan deze keer op sjanternel in het ZooParc in Overloon en beleven daar een wel heel erg wilde expeditie.

Bekijk de aflevering

Aflevering 12

Eer & Joos zijn vandaag neergestreken in het prachtige ’s-Hertogenbosch om iets meer over de geschiedenis op te steken, maar of ze dat gaat lukken..

Bekijk de aflevering

Aflevering 13

Eer & Joos gaan op Sjanternel in een historisch herontwikkeld stukje Tilburg waar innovatie en creativiteit de boventoon voert. Zijn de dames zelf nog een beetje bij de tijd?

Bekijk de aflevering

Aflevering 14

Eer & Joos zijn op Sjanternel in Zundert om de Van Gogh-fietsroute te verkennen. Door een hobbeltje op de weg komt het probleem-oplossend vermogen van de dames naar boven

Bekijk de aflevering