Corso Zundert

Ooit een wagen van negen meter hoog gezien? Een wagen die bedekt is met bloemen en door mensenkracht door de straten wordt geduwd? Corso Zundert toont je graag de magie van het grootste corso ter wereld. 

Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld. Al meer dan tachtig jaar strijden de Zundertse buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. Door de ongekend felle strijd tussen de buurtschappen is het corso tot wereldproporties gegroeid en vinden ontwerpers en buurtschappen steeds nieuwe manieren om de meest bijzondere wagen te bouwen.

Het corso in Zundert wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf – alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zundertse gemeenschap. Jong en oud is betrokken bij het corso, en het corsovirus gaat over van generatie op generatie. 

Zondagavond en maandag staan de wagens tentoongesteld, op maandag in vol ornaat met beweging, muziek en figuratie, en zijn gratis gidsen beschikbaar voor rondleidingen. En uiteraard is het feest.

Fotocredits: © Malou Evers Fotografie

1 september 2024

02:00

Zundert

Industrieweg 3, 4881 EW

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners