Speurtocht: Zoek de druksteentjes!

Altijd al willen weten hoe reclameaffiches en boekillustraties vroeger werden gedrukt? Of ben je nieuwsgierig naar hoe een eeuwenoude steendrukpers werkt? Kom langs in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard (vlakbij Eindhoven), en ontdek de wondere wereld van de steendruk!

In het Nederlands Steendrukmuseum kun je ontdekken hoe er vroeger drukwerk werd gemaakt, dankzij de techniek van de steendruk. In het museum en atelier leer je alles over deze bijzondere uitvinding, vanaf 1798 tot nu: wist je dat er zonder de steendruk zelfs geen computers of smartphones zouden bestaan?

Speurtocht door het museum

Maak samen met je kinderen een speurtocht door het museum! Tijdens de speurtocht gaan kinderen op zoek naar vragen, die overal in het museum te vinden zijn. De speurtocht is gratis op te vragen bij de museumbalie (met na afloop een leuk presentje).

Of kijk hoe in het museumatelier een echte litho wordt afgedrukt op een eeuwenoude steendrukpers! Sommige machines werden vroeger eerst nog met de hand bediend, later werden elektrisch aangedreven persen uitgevonden. In de museumzaal kun je ook de hele grote drukmachines zien, waarmee nu nog steeds gewerkt wordt door kunstenaars.

Gratis entree t/m 12 jaar!

Kortom, in het Nederlands Steendrukmuseum is veel te beleven en te leren voor jong en oud! De entree is gratis voor kinderen t/m 12 jaar.

30 mei 2024

15:18

Valkenswaard

Oranje Nassaustraat 8C, 5554AG

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners