Rondleiding Vrederust

Het van oorsprong Zeeuwse psychiatrisch ziekenhuis Vrederust staat al ruim 110 jaar in Halsteren. Er is veel te vertellen over de historie van Vrederust. Waarom heeft deze Zeeuwse instelling zich hier gevestigd? Hoe was het leven in dit psychiatrische ziekenhuis en waarom was het toen een afgesloten gebied? Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de presentatie en rondleiding op Landgoed Vrederust.

De rondleiding begint bij ruimte 4 van Restaurant de Sprenge met koffie of thee. Tijdens dit ontvangst wordt er een presentatie gegeven over het ontstaan van Vrederust, de behandelingen en het verblijf van de patiënten. Ook wordt er een kijkje gegeven in het leven van het personeel en komen de veranderingen die Vrederust en de psychiatrie in de loop der jaren heeft meegemaakt aan bod. Na de presentatie volgt de wandeling over het landgoed inclusief een bezoek aan het karakteristieke hoofdgebouw. 

Er is elke week een rondleiding mogelijk op woensdagmiddag om 13:00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht. De kosten voor deelname zijn €4,00 per persoon. Aanmelden dan via [email protected] of 06 289 485 07.

20 mei 2024

02:15

HALSTEREN

Acaciadreef 2,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners