Vaartocht naar de weervisserij

Dit jaar organiseert Stichting Behoud Weervisserij weer toeristische vaartochten naar de weervisserij op de Oosterschelde. Een bezoek aan de weren is een bijzondere gelegenheid - voor jong en oud - om de unieke en eeuwenoude vangstmethode op Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

Vaartochten
In de haven ga je aan boord van het moederschip en in de buurt van de weer stap je over op een vlet die je naar de weer brengt. Aan boord van het moederschip kun je binnen en buiten zitten en zijn catering- en toiletvoorzieningen aanwezig.

Vlettochten
Een nieuw type tocht, zonder moederschip, waar dit jaar op kleine schaal mee van start wordt gegaan. In de haven ga je direct aan boord van een vlet (12 personen) die je naar de weer vaart. Een vlet is niet overdekt en er is enkel een provisorische toiletvoorziening aanwezig. De tickets zijn goedkoper dan voor een reguliere vaartocht.

Kijk op de website van Stichting Behoud Weervisserij wanneer welke tocht wordt gevaren. Een bezoek aan de weervisserij duurt ongeveer 3,5 uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis. Dit geldt voor zowel de vaartocht als de vlettocht.

1 december 2023

14:36

BERGEN OP ZOOM

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners