Expositie Simeonshof

In Simeonshof te Erp is weer een nieuwe expositie te bezoeken. Deze keer exposeert Lucy Delisse uit buurdorp Boekel haar kleurrijke werk.

Lucy vertelt: “Al ruim dertig jaar schilder en teken ik. De laatste vijftien jaar ook in een groep onder leiding van een beeldend kunstenaar.” Niet als in een cursus met opdrachten, maar je leert van en met elkaar, aldus Lucy. Daarnaast brengt het schilderen haar ontspanning na haar werk.

Olieverf
Haar voorkeur gaat naar het werken in olieverf. Op de expositie zie je dan ook geen acryl. Lucy vindt het heerlijk om in olieverf kleurlaag op kleurlaag te zetten. Hier mengen de kleuren zich optisch en bereiken ze een diepte die met andere mediums niet lukken. Ook voelt ze zich prettiger in het schilderen met een losse toets dan in het gladdere werk waarin de penseeltoets nauwelijks nog te zien is. Met een enorme glimlach meldt Lucy dat Rembrandt hierin haar grote voorbeeld is.

Inspiratie
Haar inspiratie haalt Lucy uit ‘alledaagse’ dingen om haar heen, soms haar gezin, dan weer een foto van een bijzonder dier. Een foto wordt niet nageschilderd, maar Lucy gebruikt deze als uitgangspunt. Daarmee wordt het schilderij geen kopie, maar een echte Lucy Delisse.

Publiek is zeven dagen per week tussen 08.00 en 18.00 uur welkom in Simeonshof. De auto parkeren kan op het Hertog Janplein of in de Paus Joanneslaan. Fietsen kan je kwijt vlak voor de hoofdingang, achter de kerk. Toegang tot de expositie is gratis. Voor wie wil nabuurten, de medewerkers van Simeonshof zorgen (tegen betaling) graag voor een kopje koffie of thee. Ook iets fris of een pilsje wordt met alle plezier geserveerd.

27 juli 2024

03:22

Erp

Simeonshof 1,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners