Expositie Simeonshof

Twee oud-Erpenaren, Toon Bekkers en Bert Ketelaars, zijn middels hun fotoexpositie een paar maanden terug op hun geboortegrond. Beiden zijn lid van Fotoclub Veghel.

Kleurrijk, zelfs in zwart/wit
Bert kreeg meer tijd, het dweilorkest waarin hij speelde hing de instrumenten aan de wilgen. Zijn echtgenote wees hem op zijn oude hobby, fotografie. Omdat je, volgens Bert, veel van elkaar kunt leren werd hij lid vande Fotoclub. Qua thema heeft hij geen specifieke voorkeur: “Ik fotografeer dat wat voor mijn camera komt.” Liefst werkt hij in kleur. Bijzonder dus dat er naast zijn kleurrijke landschappen een mooie zwart/wit-serie over een winters Aa-dal hangt.

Straatrover
Toon noemt zichzelf een straatrover. Hij knipt ongemerkt vanuit een veelal laag standpunt. Kikkerperspectief. Mensen vangt hij daarmee op een heel natuurlijke manier. Als klein mènneke liep hij al met een cameraatje rond. De aanzet tot een gedegener aanpak kwam zo’n drieëntwintig jaar geleden. Zijn dochter maakte een werkstuk voor school en vroeg vader hulp. Dat leidde tot de aanschaf van een digitale spiegelreflex. Maar Toon vertelt ook prima uit de voeten te kunnen met zijn telefooncamera. Toon vertelt graag. Vandaar ook zijn begeleidende activiteiten voor medefotografen. Ook in deze expositie vertelt hij enkele verhalen. Hier met enkele fotoseries die hij samen in één kader plaatst. “De kunst van een goede foto zit hem in het wat extra’s aan het gewone plaatje toevoegen,” verduidelijkt hij.

Publiek is zeven dagen per week tussen 08.00 en 18.00 uur welkom in Simeonshof. De auto parkeren kan op het Hertog Janplein of in de Paus Joanneslaan. Fietsen kan je kwijt vlak voor de hoofdingang, achter de kerk. Toegang tot de expositie is gratis. 

25 april 2024

01:02

Erp

Simeonshof 1,

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners