Spacefarming: de toekomst van voedsel

Vanaf 24 september 2023 is de tentoonstelling Spacefarming: de toekomst van voedsel te zien. Deze tweede expo over de toekomst in het Evoluon, gemaakt door Next Nature, staat in het teken van een voedselrevolutie.

Koert van Mensvoort directeur van Next Nature: “We staan aan de beginfase van een nieuwe voedselrevolutie. De ideeën die we hier laten zien zijn maar een topje van de innovatieberg. Het geeft mij vertrouwen dat de wereld in 2050 in staat is om 10 miljard mensen te kunnen voeden.”

FUTURE FOOD OP AARDE

Aardappelen van Mars, een algenshake voor ontbijt en kweekvlees op je burger. Met het voedsel van de toekomst is de mens in 2050 in staat om meer dan 10 miljard mensen te voeden met zo min mogelijk schade aan onze planeet. Dat lukt als we nu op een originele en efficiënte manier naar ons voedsel en de productie daarvan kijken.

Ervaar bijvoorbeeld de betoverende algenkoepel, een creatie van SPACE10. Deze vier meter hoge bioreactor toont het potentieel van algen als een duurzaam alternatief voor traditionele vleesproducten. Algen zitten boordevol eiwitten, vitamines en mineralen en kunnen snel worden gekweekt in kleine ruimtes.

De mogelijkheden in de toekomst zijn eindeloos. Kom jij je onderdompelen in de toekomst van voedsel?

21 mei 2024

05:26

Evoluon

Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners