Sint-Jan Waalwijk - onderdeel grootste museum van Nederland

De Sint-Jan de Doper in Waalwijk is niet alleen een kerk, maar ook onderdeel van het ‘Grootste Museum van Nederland’, een gezelschap van beeldbepalende Nederlandse kerken. De kerken die onderdeel zijn van dit initiatief hebben allemaal een uniek verhaal te vertellen en zetten hun deuren zo veel mogelijk open voor het publiek. 

Audiotour
Bezoekers van de Sint Jan kunnen met een audiotour langs alle hoogtepunten van de kerk lopen. Het is een boeiende tour van een half uur bestaande uit 9 verhalen, beschikbaar in het Nederlands en Engels. De tour neemt je mee door de hele kerk; je krijgt van alles te horen over de ontstaansgeschiedenis, het gebouw en de bijzonderheden. 
Groepsrondleidingen
Deskundige rondleiders nemen u en uw groep graag mee en vertellen u alles over de achtergronden van de unieke Sint Jan de Doperkerk en de daarmee verbonden geschiedenis van Waalwijk als centrum van de Nederlandse schoen- en lederindustrie. Neem voor meer informatie of het plannen hiervan contact op met de Sint-Jan Waalwijk via dit formulier. De groepsrondleiding wordt ook aangeboden buiten de reguliere openingstijden.

Geopend voor iedereen
De Sint Jan is vijf middagen in de week open, van woensdag tot en met zondag van 13:30 tot 16:30 uur. De entree tot de kerk is gratis; gebruik van de audiotour en deelname aan de groepsrondleiding kost € 3 per persoon. 

28 mei 2024

15:57

Sint Jan de Doper

Sint Jansplein 2, 5141GR

Profielfoto van VisitBrabant en partners
Mogelijk gemaakt door
VisitBrabant en partners