In Hashtag strijden zes beginnende Content Creators om likes, views, hartjes en punten.

Hashtag: de strijd om het felbegeerde contract

In Hashtag strijden zes beginnende Content Creators om likes, views, hartjes en punten. De deelnemer die na 9 afleveringen de hoogste score heeft wint Hashtag 2023 en een contract om als ‘content creator’ aan de slag te gaan. Iedere donderdag komt een nieuwe aflevering op tv, YouTube en op deze webpagina.

YouTube Short

Tiemen Smit ontvangt in iedere aflevering zes gemotiveerde content creators, en een gastjury, op verrassende locaties in Brabant. De gastjury bestaat uit bekende succesvolle influencers en online content creators. Deze nemen ieder voor de deelnemers een opdracht mee. De deelnemers moeten zowel de opname als montage onder tijdsdruk uitvoeren, om uiteindelijk een *YouTube Short op te leveren.

Meer uitleg over de puntentelling, vakjury, thuisjury en vrije opdracht staan onderaan deze pagina.

*YouTube Short is een nieuwe manier van video's kijken op YouTube. Deze video's zijn verticaal en korter dan een minuut.

Het is nu aan jou

Op het YouTube-kanaal van Hashtag, en hier op de webpagina, kun je de video’s van de deelnemers bekijken. Na de tv-uitzending komen de nieuwe video's van de deelnemers online. Klik op een video die je wilt bekijken, recht bovenaan de video zie je de playlist, klik hierop om de volgende video’s te bekijken.

Like, deel en bekijk de video’s van jouw favoriet zo help je ze aan een hogere bereik score.

Toon mij het YouTube-kanaal

Afleveringen + video's kandidaten

Er zijn 9 afleveringen en in iedere aflevering staat er een opdracht centraal. De deelnemers worden uitgedaagd door een gast uit de social media wereld. In aflevering 1 komt de opdracht bijvoorbeeld van Roy Donders; 'Laat zien wie je bent en wat je in huis hebt!'.

Alle YouTube-video's worden per aflevering geplaatst. Check daarvoor deze playlist, bekijk de video's, like en reageer.

De deelnemers

Na een grote selectie zijn dit de zes deelnemers van Hashtag 2023. Maak kennis met Jurgen Damen, Sacha Vreeken, Tico Rovers, Elisa Chirico, Owen Metz en Stijn Verhulst.

Dit zijn de zes deelnemers van Hashtag in 2023.

De puntentelling

De beoordeling bestaat uit drie onderdelen. De puntentelling van de vakjury, de uitslag van de thuisjury en de score van een vrije opdracht.

Vakjury

De jury bestaat uit, Renzo Veenstra, Hoofdredacteur Omroep Brabant en een wekelijks wisselende gastjury. Beiden geven direct na het uitvoeren van de opdracht hun punten. De deelnemer met de hoogste score wint de weekopdracht.

Thuisjury

Na de uitzending op tv is de thuisjury aan zet. Via deze pagina kun je reageren op de video’s. Door deze te kijken, liken, delen of een reactie achter te laten. Met die statistieken wordt de uiteindelijke ‘engagement score' bepaald. De thuisjury heeft direct invloed op de uitslag. Daarmee blijft de score spannend tot aan de finale op 28 december.

De vrije opdracht

Dit is de enige opdracht die niet onder tijdsdruk wordt uitgevoerd en waar de content creators thuis aan kunnen werken. Het is de uitgelezen kans om de jury nog één keer te overtuigen van hun talent. Hierbij kunnen zij zichzelf uitdagen om bijvoorbeeld langere horizontale content te maken. Deze video's zien we in de finale.

Like, deel en bekijk de video’s van jouw favoriet zo help je ze aan een hogere bereik score.

Ga naar YouTube