Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Gegrilde asperges met hazelnotenboter en Parmezaanpuree

Voor 2 personen zachte puree met verse asperges, hazelnotenboter, geraspte Parmezaanse kaas en rucola.

Dit heb je nodig

Houd rekening met een bereidingstijd van ongeveer 40 minuten.

Voor 2 personen

  • 12 witte asperges, geschild
  • 12 groene asperges
  • 300 g pureeaardappelen, geschild en gewassen
  • 100 ml warme melk
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas, en een beetje extra
  • Peper en zout, naar smaak
  • Olijfolie
  • 1 eetl hazelnoten, fijngehakt
  • 100 g boter
  • Handje rucola

Bereiding

1Kook de witte asperges circa 3 minuten, ze mogen iets harder dan beetgaar blijven. Laat ze daarna afkoelen. De groene asperges kunnen rauw gegrild worden.

2Kook een puree van de geschilde aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze kort droogstomen. Pureer de aardappelen met een pureeknijper, en meng er daarna de warme melk en geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Maak de puree op smaak met peper en zout, naar wens.

3Ondertussen kunnen de asperges in de airfryer gegrild worden; besprenkel de asperges met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze op het grillrekje van de airfryer. Grill ze ongeveer 8 minuten, op 190 graden.

4Maak ondertussen de hazelnotenboter, door de hazelnoten en boter samen in een klein pannetje te verhitten en bruin te laten verkleuren. Voeg hieraan een klein beetje zout toe.

5Serveer de puree met de asperges, hazelnotenboter, een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en wat rucola blaadjes.

Bekijk alle food routes uit Lekker van Streek.
De juiste route

Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.