Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Picknick brood Amerikaans spinaziedip

Lekkere lange stukken krokant brood met olie. Gebakken als croutond, geserveerd met spinaziedip.

Dit heb je nodig

Picknick brood

  • 300 g diepvries spinazie
  • 1 lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el mayonaise
  • 70 ml amandelmelk
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 rond landbrood
  • Zonnebloemolie

Sandwiches

  • 1 el mayonaise
  • 8 plakken oude kaas
  • ½ komkommer in plakjes
  • Rouquetsla

Bereiding

1Ontdooi spinazie en snijd fijn. Snijd de lente-ui in ringen. Halveer de rode puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.

2Meng dit alles met Griekse yoghurt, mayonaise, Parmezaanse kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

3Snijd de kap van het brood en hol het brood uit. Snijd de helft van het brood wat eruit komt in lange stukken. Vul het uitgeholde brood met de spinazie dip.

4Besprenkel de lange stukken brood met olie en bak ze krokant tot een soort lange croutond. Serveer bij de spinaziedip.

5Snijd de andere helft in plakken. Besmeer met mayonaise, beleg met oude kaas, komkommer en rouquetsla. Maak hier sandwiches van en serveer bij spinaziedip.

Bekijk alle food routes uit Lekker van Streek.
De juiste route

Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.