Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Raamsdonkse kersentaart

Deze kersenhoftaart is gemaakt van echte banketbakkersroom, Italiaans schuim en kersen.

Dit heb je nodig

Kersenbanketbakkersroom

  • 250 ml kersensap
  • Half vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 1 el bloem

Topping

  • Kersen uit pot met vocht
  • 1 el maïzena

Italiaans schuim

  • 60 ml water
  • 180 g suiker
  • 4 eiwitten

Extra nodig

  • 1 taartbodem

Bereiding

1Breng voor de banketbakkersroom het kersensap, de vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers met 50 gram suiker los, voeg de bloem toe en roer glad. Giet er de gekookte kersensap op, giet terug in de pan en kook al roerend gaar. Giet de kersenbanketbakkersroom over de taartbodem.

2Giet het vocht van de kersen en breng aan de kook. Meng en beetje maïzena met water of koud kersenvocht en roer het door het kokende vocht. Bind het vocht tot een stroopachtige dikte. Meng door de kersen. Verdeel de kersen over de banketbakkersroom.

3Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 graden. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud.

4Spuit een het schuim in een spiraal over de kersen, maar laat in het midden een cirkel vrij zodat je de kersen ziet. Brand eventueel af met een gasbrander.

Bekijk alle food routes uit Lekker van Streek.
De juiste route

Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.