Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Winterse traybake met kippenboutjes en Roseval aardappelen

Een spaghetti met goudbruine kalfschenkels, winterpeen, bleekselderij en tongstrelende rundersaus.

Dit heb je nodig

Ingrediënten

  • 400 g kippenboutjes
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 1 el bruine suiker
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 200 g sjalotten, gepeld
  • 200 g pompoen, schoon
  • 4 bosuitjes
  • 500 g Roseval aardappels in partjes
  • 2 el olijfolie

Nodig

  • Grote bakplaat en bakpapier
  • 120 minuten, waarvan 60 minuten marineren en 35 minuten bakken.

Bereiding

1Marineer de kippenboutjes in een mengsel van sinaasappelrasp en -sap, bruine suiker, zout en chilivlokken. Zet deze minimaal een uur in de koelkast.

2Verwarm de oven met bovenwarmte grill voor op 200 graden.

3Halveer de gepelde pijpsjalotten. Snijd de pompoen in grove blokken. Snijd het wit van de bosui in grove stukken, snijd het groen van de bosui in fijne ringen.

4Meng de sjalotten, pompoen, wit van de bosui en aardappelen met wat olijfolie en zout en peper naar smaak.

5Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Haal de kippenboutjes uit de marinade, bewaar de marinade nog even. Leg de kippenboutjes bovenop de bakplaat. Zet de bakplaat in de oven.

6Bak de kippenboutjes en groenten gaar en bruin in de oven. Dit duurt circa 35 minuten. Draai halverwege de baktijd de kippenboutjes een keer om en besprenkel ze met de overgebleven marinade.

7Maak de traybake af met de groene bosuiringen. Serveer de traybake op tafel.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.