Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Cassoulet met kievitsbonen

Cassoulet met kip, aardappelen, bruine bonen en spekjes. Smaakvol gestoofd.

Dit heb je nodig

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 kippenbouten
  • Zout en peper, naar smaak
  • 75 g bacon, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • Peper, naar smaak
  • 300 ml kippenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 200 g kievietsbonen
  • 5 g bladpeterselie, fijngesneden

Nodig

  • Braadpan
  • 60 minuten bereidingstijd

Bereiding

1Verhit een ruime braadpan met olijfolie. Bak de kippenbouten op matig vuur rondom bruin. Zout en peper de bouten rondom terwijl ze aanbraden.

2Haal de bouten uit de pan als ze goudbruin zijn. Bak nu de bacon, ui en paddenstoelen tot ze mooi gekleurd zijn in de braadpan. Breng dit op smaak met peper.

3Leg de kippenbouten terug in de pan. Voeg de bouillon en kookroom toe. Stoof de bouten met de gedopte bonen op matig vuur, met een deksel op de pan, gaar. Dit duurt circa 30 minuten.

4Voeg de aardappelen toe aan de stoofpan. Stoof dit nog circa 12 minuten mee tot de aardappelen gaar zijn. Voeg dan de bladpeterselie toe en stoof dit nog kort mee.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.