Ludiek protest 'Rue de la Pipe' Den Bosch

30 december 2011 om 00:29
nl
In Den Bosch heeft een kleine groep bezorgde inwoners donderdagavond een ludieke demonstratie gehouden. Samen met carnavalskapel De Kikvorschen vroegen ze aandacht voor de plannen rond het Burgemeester Loeffplein.
Geschreven door

Ze willen dat de gemeente van de omgeving van winkelcentrum Arena weer een woonwijk maakt en het oude stratenpatroon herstelt van een halve eeuw geleden.
Kritiek
Er is nogal wat kritiek op het moderne plein. Het past niet in de historische binnenstad, is de klacht. Het wordt bovendien als saai en zelfs sinister ervaren, vooral 's avonds en 's nachts, zegt initiatiefnemer Rob van den Bosch.

Een halve eeuw geleden vormde het plein het hart van een volkswijk die De Pijp werd genoemd. Rue de La Pipe is ook een bekend liedje over de buurt. Een variant op dat liedje werd donderdagavond gezongen.
Wonen en winkelen
De gemeente Den Bosch denkt dat de wensen van de Bosschenaren niet kunnen worden ingewilligd. Ze zijn te duur en ze komen de bereikbaarheid van het oude ziekenhuisterrein niet ten goede, zei wethouder Geert Snijders.

Bij het voormalige Grootziekengasthuis komen meer dan 700 woningen, maar het plein met de Arena en omgeving blijft een combinatie houden van wonen en winkelen. Een terugkeer naar een woonwijk zoals deze was in de jaren vijftig is een illusie, zegt Snijders.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.