Live persconferentie over brand 't Speelhuis in Helmond

30 december 2011 om 18:37
nl
Omroep Brabant zendt om halfzeven de persconferentie van de gemeente Helmond live uit op Omroep Brabant TV en de website. Lees hieronder een verslag van de persconferentie.
Geschreven door

De gemeenteraad van Helmond houdt vrijdagmiddag om vijf uur een extra vergadering in verband met de verwoestende brand in theater 't Speelhuis. Daarna houdt de gemeente een persconferentie.
Live persconferentie
Om halfzeven begon de persconferentie over de brand in 't Speelhuis. Burgemeester Fons Jacobs liet weten dat vandaag de grootste zorg uitging naar de directe omgeving. 96 mensen zijn donderdagavond geëvacueerd. Een deel van de bewoners is bij familie opgevangen, de andere bewoners zijn in drie hotels opgevangen.

Vier gezinnen zullen langdurig geen gebruik kunnen maken van hun woning. Enkele bewoners kunnen tot en met maandag niet thuis slapen. "Wij doen er alles om de bewoners snel terug te kunnen laten keren", aldus burgemeester Jacobs. De eerste inspecties hebben vrijdag plaatsgevonden. Daarvan is het eerste rapport nu binnen.
Mogelijk geen herbouw
"Ik ben te optimistisch geweest vrijdagochtend. Ik kwam het gebouw binnen en dacht: 'Het is te herstellen'. Half Helmond heeft zo gereageerd. Maar vanmiddag kwam ik erachter dat herbouw alleen maar tot het theoretische behoort", aldus Jacobs.

"De eerste weken zullen we nog geen mededelingen kunnen doen over de herbouw. Het zal ontzettend lastig zijn. We moeten er rekening mee houden dat het niet het geval zal zijn."

"Het is de vraag om snel te koersen op de herbouw omdat de tekeningen nog voorhanden zijn. De sfeer krijg je er niet mee terug".
Asbest
"We hebben asbest geconstateerd. Het is niet ernstig, maar we moeten er zorgvuldig mee omgaan. We hopen dat de bewoners in de omgeving toch een goede jaarwisseling kunnen hebben", aldus Jacobs.
Geen gewonden
Burgemeester Jacobs liet vrijdagavond tijdens de persconferentie weten dat er zeker geen gewonden zijn gevallen bij de brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.